Mainos

TeliaSoneran Igel hämmästelee erottamistaan

TeliaSoneran erotetun toimitusjohtajan mukaan hänen kaudellaan yhtiö oli ajoissa liikkeellä useissa alan kehityshankkeissa.

Teleyhtiö TeliaSoneran erotettu toimitusjohtaja Anders Igel on kritisoinut yhtiön hallitusta erottamisensa perusteista. Hallitus päätti kuun puolessavälissä vaihtaa Igelin toimitusjohtajaan, joka hakisi aggressiivista kasvua ja katsoisi tulevaisuuteen.

Ruotsalaisen talouslehden Dagens Industrin mukaan Igel ei ymmärrä varsinkaan vaatimusta, jonka mukaan uuden toimitusjohtajan tulisi ottaa Igeliä suurempia riskejä ja kuvainnollisesti painaa enemmän kaasua. Igelin mukaan hän oli johdonmukaisesti valmis ottamaan riskejä ja vei yhtiötä eteenpäin.

- Kaikissa yrityksissä tulee ottaa riskejä ja minä olin valmis tekemään niin. Tämä koski sekä olemassa olevia toimintoja että kehittymässä olevia palveluja. Ja tällä kaikella tähdättiin kasvuun, hän sanoo.

Igelin mukaan hänen kaudellaan yhtiö oli ajoissa liikkeellä useissa alan kehityshankkeissa. Igelin mukaan myös kritiikkiä osakseen saanut yrityskauppojen epäonnistuminen Turkissa ja Venäjällä johtui siitä, että kaupat olisivat nielleet valtavasti rahaa ilman, että TeliaSonera olisi saanut tietää saavansa juuri sen, mitä olivat ostamassakin.

Kauteensa TeliaSoneran johdossa Igel on kuitenkin tyytyväinen. Yhtiö saatiin nostettua syvistä tappioista voiton puolelle. Hänen mukaansa myös johto, työntekijät ja ammattiliitot vetivät TeliaSoneraa samaan suuntaan.

Igel ei ole toistaiseksi kertonut, mitä hän aikoo ryhtyä tekemään TeliaSonera-uransa jälkeen. Dagens Industrissa hän kertoo käyttävänsä kesän eri tarjousten läpikäymiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.