Mainos

TeliaSonera haastoi Elisan oikeuteen

TeliaSoneran ja Elisan patenttiriidassa on kysymys Elisan Heimo-palvelusta, joka on esimerkiksi perheille tarkoitettu kotisoittopalvelu. Soneran Kotisoitto toimii vastaavan tapaan.

Suomen telejätit asettuivat jälleen napit vastakkain, kun TeliaSonera haastoi kilpailijansa Elisan oikeuteen epäillystä patenttiloukkauksesta. Elisan tiedotteen mukaan TeliaSonera vaatii Elisa Matkapuhelinpalveluilta lisenssikorvausta patentin käyttämisestä sekä vahingonkorvauksia.

Soneran lakiasiainjohtaja Tiia Tuovinen vahvistaa, että haaste on jätetty Helsingin käräjäoikeuteen ja korvauksia vaaditaan yhteensä 13,2 miljoonaa euroa. Suurin osa summasta muodostuu vahingonkorvauksista. Haaste koskee Elisan Heimo-palvelua, joka on esimerkiksi perheille tarkoitettu kotisoittopalvelu. Soneralla on vastaavaan tapaan toimiva Kotisoitto-palvelu. Tarkalleen ottaen telejättien jo vuosia jatkuneessa kiistassa on kyse palvelun teknisestä toteutuksesta. Elisan johtavan lakimiehen Jyrki Arjanteen mukaan patenttiloukkausta ei ole tapahtunut.

- Meidän tekninen toteutuksemme ei kuulu patentin suoja-alaan, Arjanne sanoo.

Hänen mielestään kyseessä on yleisesti tunnettu tekniikka, jota patentti ei siis voi suojata. Tuovinen on toista mieltä. Hän sanoo, että Sonera haki Kotisoitto-palvelunsa toteutukselle patenttia jo vuonna 1994, ja se on sittemmin hyväksytty niin Suomessa kuin useissa muissa maissa. Hänen mukaansa Elisa on vuosien varrella valittanut patentista, mutta hävinnyt asiasta käydyt oikeustaistelut.

- Olemme jo aika pitkään yrittäneet neuvotella tästä asiasta Elisan kanssa. Olisimme myöntäneet Elisalle lisenssin patenttiin, mutta Elisa on kiistänyt loukkaavansa tätä meidän patenttiamme, Tuovinen muotoilee.

Tuovinen kertoo, että patentissa on kyse tekniikasta, jolla varsinaiset liittymänumerot saadaan yhdistettyä lyhyempiin pikavalintanumeroihin älyverkkoa käyttäen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.