Mainos

Teleste paransi hieman

Laajakaistaisiin tiedonsiirtoverkkoihin erikoistuneen Telesten tulos parani hieman alkuvuonna. Rahoituserien jälkeinen tulos nousi nyt liki 4,1 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin tammi-elokuussa oli 3,8 miljoonaa euroa.

Liikevaihto pysyi vuoden takaisella tasolla eli 39,5 miljoonassa eurossa ja osakekohtainen tulos koheni 0,15 eurosta 0,18 euroon. Keskeisen liiketoimintaryhmän eli Teleste Access Systemsin liikevaihto kasvoi runsaat 9 prosenttia 27,4 miljoonaan euroon, mutta 3,6 miljoonan euron liiketulos jäi liki 18 prosenttia vuoden takaista heikommaksi. Sitä rasittivat yhtiön mukaan myyntiin ja tuotekehitykseen tehdyt panostukset sekä kansainvälisten asiakkaiden keskinäiset rakennejärjestelyt, jotka hidastivat eräiden projektien etenemistä.

Teleste Educationalin liiketulos oli viime vuoden tasolla, mutta Teleste Home Networksin tappio syveni 0,6 miljoonaan euroon. Koko konsernin tilauskanta oli elokuun lopussa 15 miljoonaa euroa eli 43 prosenttia vuoden takaista suurempi. Koko vuoden liikevaihdon ja tuloksen ennakoidaan kasvavan viime vuodesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.