Mainos

Tekniset viat sytyttävät tuhansia autoja

Suomessa syttyy palamaan teknisten vikojen takia jopa yli kolmetuhatta ajoneuvoa joka vuosi. Pelkästään Salon seudulla palaa viitisenkymmentä autoa ja traktoria vuodessa.

- Uskomaton määrä. Liikennevälinepaloja on todella paljon, johtaja Risto Karhunen Finanssialan keskusliitosta toteaa.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos hälytettiin tällä viikolla neljästi sammuttamaan liikennevälinepaloa Salon seudulla. E18-moottoritiellä syttyi ajon aikana palamaan kaksi kuorma-autoa ja yksi säiliöperävaunu kahdentoista tunnin sisällä. Tupurissa tuli tuhosi kerrostalon seinän viereen pysäköidyn henkilöauton.

- Autopaloja on tullut tiuhaan tahtiin, palopäällikkö Kari Alanko sanoo.

Bussien tulipaloja Suomessa on tutkittu, mutta itsekseen palamaan syttyneiden henkilöautojen, kuorma-autojen, traktorien tai työkoneiden paloja ei ole juuri selvitetty. Autovahinkokeskuksen tarkastajat tutkivat tapauksista vain murto-osan. Poliisikaan ei enää uhraa aikaa tutkintaan, ellei palosta ole ollut vaaraa muille eikä se näytä ilmiselvästi tuhopoltolta.

- Moottoritila on keskeinen paikka, jossa palo voi syttyä monestakin syystä, johtava asiantuntija Juhani Intosalmi Liikenteen turvallisuusvirastosta Trafista kertoo.

Pelastuslaitokset kirjaavat itsekseen syttyneet ajoneuvopalot merkinnällä ”koneen tai laitteen vika".

Asiasta kirjoittaa Salon Seudun Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.