Tekikö Max Verstappen ratkaisevan virheen? Valtteri Bottaksen tiedot kertovat Mercedeksen jättimäisestä edusta

Max Verstappenin lukkojarrutus aika-ajojen toisessa osiossa saattaa muodostua arvaamattoman suureksi tekijäksi F1-sarjan mestaruustaistelussa – tai sitten Red Bull tietää renkaidensa toiminnasta jotain Mercedestä enemmän.

Verstappenille kävi moka Abu Dhabin aika-ajojen kakkososiossa, kun hän pilasi yhden keskikovista renkaistaan ykkösmutkan lukkojarrutuksessa.

Sunnuntain kisarenkaat määräytyvät aina lauantain aika-ajon toisessa osiossa, jossa kärkikuskit yrittävät aina tehdä parhaan aikansa mahdollisimman kovalla rengasseoksella. Sillä rengassetillä starttaamalla on mahdollista pitkittää varikkokäyntiä ja päästä todennäköisemmin maaliin yhdellä pysähdyksellä.

Nyt Verstappen joutui lukkojarrutuksen takia turvautumaan pehmeisiin renkaisiin, sillä häneltä ei löytynyt varastosta enää yksiäkään mediumrenkaita. Verstappen nappasi lopulta paalupaikan, mutta vierestä matkaan lähtevällä Lewis Hamiltonilla on nyt mahdollisuus venyttää omaa stoppiaan pidemmälle.

Verstappen myönsi, ettei hommaa ollut suunniteltu meneväksi näin.

– Ei se tietenkään ollut, koska halusin lähteä mediumeilla, mutta ajoin niihin ”flatspotin”.

– Minusta pitkät vedot tuntuivat eilen hyviltä myös pehmeillä renkailla. Se ei ollut siksi vaikea päätös tehdä, että okei, keskitytään vain pehmeisiin, Verstappen selvitti.

Tilanne MM-taistelun ratkaisevaan Abu Dhabin kisaan ei siis ole ihanteellinen, mutta Verstappen pysyy edellinen positiivisena.

– Minusta molemmat renkaat tuntuivat hyviltä. Näin illalla on vähän viileämpää, joten sen pitäisi olla vähän helpompaa pehmeälle renkaalle, mutta katsotaan huomenna. On erittäin tärkeää saada hyvä startti ja siitä eteenpäin yrittää parhaamme.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Hamilton ja Bottas täysin eri mieltä

Mercedeksen viikonloppuna keräämät tiedot kertovat sen sijaan täysin muuta. Kuudennesta ruudusta starttaava Valtteri Bottas ja eturivimies Lewis Hamilton ovat vakuuttuneita siitä, että keskikovat olivat kisarenkaiksi pakolliset.

– Jos haluamme vetää pidemmän ekan stintin, niin se on mahdollista, ja softilla se vain ei ole, Bottas perusteli valintaa C Morelle.

– Meidän käsityksemme mukaan yksi stoppi on softilla aika vaikea, mutta mediumeilla se on mahdollista. Se oli meidän ajattelumme siihen. Uskon, että se luo aika mielenkiintoisen kisan huomenna, että lähdetään ihan eri kumeilla, hän jatkoi.

Hamilton ei sanonut asiaa aivan näin suoraan, mutta oli pitkälti sitä mieltä, että Mercedeksellä on nyt etu rengasvalinnassa.

– Ehkä me olemme paremmassa asemassa renkaiden suhteen tai sitten he tietävät jotain, mitä me emme, Hamilton pyöritteli.

– Mediumrenkaat olivat koko ajan ajatuksena. Meillä taisi olla (harjoituksissa) vähän enemmän ongelmia pehmeillä, joten uskon, että meillä on oikea rengas, brittikuski päätti.

Lue myös:

    Uusimmat