Tekesin asiantuntija: Pelialalla kyettävä ottamaan isoja riskejä

Innovaatiorahoituskeskus Tekes rahoitti viime vuonna pelialaa ennätyssuurella summalla, kaikkiaan 18 miljoonalla eurolla. Tänä vuonna summa tulee olemaan samaa kokoluokkaa, kertoo Tekesin peliasiantuntija Kari Korhonen.

Korhosen mukaan tukitoimien keskiössä ovat jo pari vuotta olleet yritykset, joilla on parhaat valmiudet nopeaan kansainväliseen kasvuun, vaikka myös start up -puolen parhaiden tiimien kanssa tehdään paljon yhteistyötä.

–  Olemme aika hyvin saaneet koottua tietoa siitä, mitkä tekijät ovat toistuneet ja olleet ratkaisevia, kun on otettu isoa riskiä ja onnistuttu, Korhonen sanoo.

Hän lisää, että juuri riskinotto korostuu muillakin vientiin tähtäävillä aloilla.

–  Kun sijoitetaan veronmaksajien rahoja liiketoiminnan kehittämiseen, silloin täytyy ottaa vahvasti riskiä ja sijoittaa harvempiin kohteisiin reilusti enemmän.

Korhonen muistuttaa, että pelialalla, kuten muillakin vientialoilla, julkisten sijoitusten arvoa pitää myös pystyä mittaamaan esimerkiksi sillä, miten globaalissa bisneksessä pärjänneet yritykset investoivat Suomeen, ja mikä on julkisella rahalla aikaansaatu yhteiskunnallinen vaikutus.

Pelialaa Korhonen pitää menestystarinana paitsi itsessään, myös Tekesin sisällä, jossa sitä on tuettu noin 15 vuoden ajan.

–  Toimialalla on tapahtunut juuri niitä asioita, joita Tekesin näkökulmasta on haluttu vahvistaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja