Tekeekö Sebastian Vettel yllätyspaluun F1-sarjaan? Tallipäällikkö myöntää yhteyden: "Olen soitellut"

Sebastian Vettel lopetti mittavan F1-uransa viime kauden päätteeksi. Vasta muutaman kuukauden eläkepäiviä viettänyttä saksalaista ollaan kuitenkin jo istuttamassa takaisin F1-auton rattiin.

Nelinkertainen maailmanmestari ajoi viimeiset F1-kautensa Aston Martinin väreissä, ja samaan talliin häntä ollaan spekulaatioissa tuomassa takaisin. Motorsport kertoo kaavailuista, joiden mukaan Vettel voisi korvata pyöräilyonnettomuudessa kätensä loukanneen Lance Strollin, mikäli tämä ei toivu ajoissa ajokuntoon.

Stroll ei pystynyt rannevammansa takia osallistumaan tämän viikon testitapahtumaan. Strollin sijaan Aston Martinin toista autoa ajoi tallin varakuski Felipe Drugovich.

Aston Martinin tallipäällikkö Mike Krack myönsi Motorsportille, että Strollin tilanne on epävarma vain viikko ennen kauden avauskisaa Bahrainissa.

– Hän (Stroll) on luonnollisesti A-suunnitelmamme. Haluamme Lancen takaisin autoon, mutta meidän täytyy odottaa, miltä hänestä tuntuu, ja mitä lääkärit sanovat, Krack sanoi.

– Meidän täytyy katsoa, miten tilanne kehittyy. Tämä on kuin jalkapallossa. On pelaajia, jotka ovat hieman puolikuntoisia, ja pitää odottaa viimeiseen hetkeen ennen kuin päätetään, voivatko he pelata vai eivät.

Krackin mukaan tallilla on olemassa myös B-suunnitelmia, mutta niiden käytöstä päätetään vasta, kun Strollin ajokunto on selvillä.

Testeissä ajanut Drugovich olisi looginen paikkaaja Aston Martinille, jos Stroll ei pysty ajamaan kauden avauksessa.

Motorsportin mukaan Vettel saattaisi nousta kisakuskiksi kauden toiseen osakilpailuun Saudi-Arabiassa, mikäli Stroll ei olisi toipunut ajokuntoon. Saudi-Arabiassa ajetaan kaksi viikkoa Bahrainin jälkeen.

Näin saksalaismestarilla olisi enemmän aikaa valmistautua kisaamaan. Krack pitää spekulaatioita ennenaikaisina. Strollin kisakunto varmistetaan ensin.

– Katsomme sitten asiaa uudelleen. Käsittelemme Bahrainin ensin ennen kuin alamme miettiä Jeddaa. Emme ole tehneet lopullisia päätöksiä, Krack painottaa.

– Täytyy muistaa, että hän (Vettel) oli suunnitellut lopettamisensa huolellisesti. Minusta sitä täytyy kunnioittaa, joten katsotaan, mitä tapahtuu.

Krack myöntää olleensa yhteydessä Vetteliin Strollin loukkaantumisen jälkeen.

– Olen soitellut pari kertaa Sebastianin kanssa, Krack sanoi.

– Mutta tein niin myös viime vuonna ja teen niin jatkossakin.

Krack ei suostunut paljastamaan, olisiko saksalaismestari kiinnostuntu ajamaan Strollin paikkaajana.

Lue myös:

    Uusimmat