Mainos

Tekeekö Pohjois-Korea verkkohyökkäyksen? Sonyn elokuva kiristää turvatoimia

Japani on ryhtynyt maanlaajuisesti nostamaan valmiustasoaan ja kiristämään turvatoimia ennen huomisia The Interview -elokuvan näytöksiä.

Japanilaisyhtiö Sony Picturesin elokuva esitetään joissakin sadoissa yhdysvaltalaisteattereissa ja Japani pelkää, että Pohjois-Korea tekee kostoksi tietoverkkohyökkäyksen. Japanilaisyrityksiä pidetään haavoittuvina kyberhyökkäykselle.

Aiemmin hakkerit tunkeutuivat Sonyn Yhdysvaltojen tietokoneille ja varastivat aineistoa hyökkäyksessä joka oli suurin yksittäinen yhtiötä kohtaan Yhdysvaltojen maaperällä. Ryhmä sanoi nimekseen Rauhan Vartijat ja Yhdysvalloissa sen uumoillaan olevan yhteyksissä Pohjois-Koreaan. Japani on joutunut elokuvan takia hankalaan diplomaattiseen välikäteen, koska se haluaa säilyttää neuvotteluyhteyden Pohjois-Korean kanssa.

Sony päätti vetää Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin salamurhasuunnitelmasta tehdyn komedian levityksestä ryhmän esittämien täsmentämättömien uhkauksien takia mutta muutti mielensä eilen sen jälkeen kun presidentti Barack Obama oli moittinut päätöstä.

Japanilaisviranomaiset kertovan uutistoimisto Reutersille, että turvatoimia on kiristetty etenkin maan energiaverkon, kaasujärjestelmän ja liikenneverkkojen osalta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.