Mainos

Teitkö huonot kultakaupat? Siitä on turha valittaa

Tänään 45 minuuttia -ohjelmassa paljastetaan, minkälaiset mahdollisuudet kuluttajalla on perua romukullan kaupat. Useimmat yritykset perivät kuluttajalta 30 euron peruutusmaksun, mikä voi olla jopa enemmän kuin korun hinta.

Viidestä testatusta yrityksestä neljä kertoi nettisivuillaan vielä viime viikon perjantaina, että asiakas voi valittaa huonoista kaupoista kuluttajariitalautakuntaan. Soitto kuluttajariitalautakuntaan paljastaa, että he eivät käsittele valituksia, joissa kuluttaja on myyjänä.

Kuluttaja voi viedä asian poliisille tai käräjäoikeuteen.

Kuluttajariitalautakunta ei käsittele valituksia

Romukullanmyynti on bisnes, joka kasvaa koko ajan. Yritykset pyrkivät kaikin mahdollisin keinoin olemaan luotettavia muun muassa kopioimalla toistensa toimintatapoja.

Kultapiste.fi yrityksestä kertoi ensin, että heidän nettisivuillaan oleva tieto valitusmahdollisuudesta kuluttajariitalautakuntaan on vaan kopioitu muilta yrityksiltä. 45 minuuttia -ohjelman huomautettua virheellisestä tiedosta yritys reagoi heti ja sanoi poistavansa virheelliset tiedot.

Kultatukku.fi yrityksen sivuilta löytyi suora linkki kuluttajariitalautakunnan sivuille. Kultatukusta ihmeteltiin, että kukaan ei ole ollut heihin yhteydessä kuluttajariitalautakunnasta. Myös he aikoivat poistaa linkin myös sivuiltaan.

Kullaan ostoon kaivataan lakia

45 minuuttia ohjelma oli yhteydessä useisiin yrittäjiin, jotka kaikki kaipasivat kullan ostoon pelisääntöjä.

Kultatukku.fi toimitusjohtaja Rauno Taskila toivoi erityisesti, että Suomessa olisi kunnolliset lait ja pykälät.

Kultarahaksi.fi toimitusjohtaja Jukka-Pekka Tynin mukaan toiminta on luvanvaraista kaikissa muissa Euroopan maissa paitsi Suomessa ja Puolassa.

Esimerkiksi Ruotsissa tarvitaan poliisin lupa kullanostamiseen. Tynin mielestä tällainen lupa menettely olisi tarpeen myös Suomessa.

Katso Raija Kantomaan juttu 45 minuuttia -ohjelmasta

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.