Mainos

Teininä itsemurhaa yrittänyt Suvituuli Siikasaari on nyt huomiseen katsova perheenäiti: "Jokaisella meistä on jokin valtava syy olla täällä"

4:21

Suvituuli Siikasaari oli 15-vuotias yrittäessään itsemurhaa. Nyt hän on huomiseen katsova perheenäiti, joka sanoo, että on todella tärkeää kysyä ihmiseltä, mitä hänelle oikeasti kuuluu.

Katso Suvituuli Siikasaaren haastattelu kokonaisuudessaan yllä!

Maanantaina vietettiin maailman itsemurhien ehkäisypäivää. Suvituuli Siikasaari oli 15-vuotias, kun hän yritti tehdä itsemurhan.

– Olin suunnitellut sitä aika pitkään. Elämä tuntui niin turhalta ja yksinäiseltä. Yhtenä iltana päätin, että tämä on nyt tässä, Siikasaari kertoo Tuomas Enbusken haastattelussa.

– Söin tosi paljon unilääkkeitä, jätin kirjeen vanhemmilleni. Se oli aito toiveeni sillä hetkellä.

Siikasaari heräsi kaksi päivää myöhemmin sairaalasta.

– Ensimmäinen ajatus oli, että "voi v*ttu". En sitten onnistunut. Yksinäisyyden tunne oli niin syvä ja tuntui, että minussa ei ollut mitään hyvää. Kaikki mitä tein, hajosi.

Jos ajatuksesi ovat itsetuhoisia, soita vuorokauden ympäri päivystävään valtakunnalliseen Kriisipuhelimeen.

– Se oli tosi syvä kuilu, missä olin. Minua kiusattiin ala-asteella ja se jatkui yläasteella. Minut hakattiin kerran tosi pahasti kesken koulupäivän. Se juttu päätyi lehtiin, sain lempinimen ja se vain pahensi tilannetta.

Enbuske kysyi, mikä sai Siikasaaren muuttamaan mielensä sairaalaan joutumisen jälkeen.

– Lääkärit sanoivat, että on medikaalinen ihme, että selvisin hengissä tai ilman koomaa. Minusta olisi pitänyt tulla kasvis, Siikasaari sanoo.

Hän alkoi katsoa huomiseen ja ajatella, että on jokin syy, ettei hän onnistunut aikeessaan. Nyt Suvituuli Siikasaari on 35-vuotias kahden lapsen äiti, joka tekee musiikkia. Mitä Siikasaari sanoisi ihmiselle, joka tällä hetkellä miettii itsemurhaa?

– Katso huomiseen. Jokaisella meistä on jokin valtava syy olla täällä. Minä en tiennyt 15-vuotiaana mikä se on, mutta nyt tiedän, Siikasaari toteaa.

– On tärkeää kysyä ihmiseltä, mitä hänelle oikeasti kuuluu.

Enbuske, Veitola & Salminen torstaisin klo 21 MTV3-kanavalla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja