Teinimiljonääri väittää, ettei koulussa tarvittaisi päättökokeita: "Työelämässä se paperinpalan arvosana on merkityksetön"

9:46
Huomenta Suomessa neuvottiin, miten sijoittamisen voi aloittaa.

Teinimiljonääri lataa suorat sanat loppukokeiden tarpeellisuudesta. Hän väittää, etteivät ne hyödytä työelämässä ja että jokainen voi tehdä mitä vain, jos haluaa. 

Jack Bloomfield on 17-vuotias miljonääri ja nuori yrittäjä. Hän aloitti nettimainosbisneksensä ollessaan vasta 15-vuotias. Bloomfield väittää News.com.au-sivustolla, että koulutusjärjestelmät eivät pysy enää ajan muutosten ja vaatimusten vauhdissa. 

Oman kritiikkinsä saavat myös koulujen loppukoekäytännöt: Bloomfield pitää niitä melko turhina. 

– Itse asiassa silloin, kun menee työelämään, paperin palaan kirjoitetusta arvosanasta tulee yhdentekevä ja merkityksetön. Tunnollisuudella ei ole silloin enää väliä. Ja vielä vähemmän tärkeä se (koepaperin numero) on silloin, kun päätät rakentaa jotain itseäsi varten, Bloomfield lataa. 

Sen takia Bloomfieldin mukaan yksittäisestä arvosanasta ei kannata mennä paniikkiin. 

– Reaalimaailmassa tosielämän taidot, elämänkokemus, persoonallisuus ja luovuus ovat hyödyllisempiä kuin koskaan.

Applen ja Googlen työntekijöistä vain puolella yliopistokoulutus 

Jack Bloomfield on tehnyt huomion, jonka kautta hän perustelee sanojaan. 

– Applen amerikkalaisen tiimin työntekijöistä vain noin 50 prosentilla on yliopistotutkinto. Google, Netflix ja Siemens eivät enää vaadi neljän vuoden pätevöittävää kouluttautumista.

– Tämä ei ole hyökkäys yliopistoa vastaan. Saatan itsekin jopa mennä yliopistoon ja käydä hienosti koulun loppuun, Bloomfield pohtii. 

Bloomfield kuitenkin sanoo, ettei yliopisto ole ainut väylä menestymiseen, eivätkä loppukokeet tai kokeet ylipäänsä ole niin tärkeitä kuin uskotaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja