Tehokas eläkeläinen lähetyksessä: Avoimesta yliopistosta koossa jo kandin tutkinto

Eläkeläisenä au pairiksi ja opiskelijaksi ryhtynyt Berit Hasu puhui Studio55.fi-lähetyksessä unelmista ja niiden toteuttamisesta vanhemmalla iällä.

Au pair -aikoina Berit Hasu liikkui paljon. Muun muassa hiihtäminen Alpeilla, kiipeily, pyöräily ja matkailu muihin kaupunkeihin kuuluivat naisen harrastuksiin. Au pair -pestin aikana yksi asia johti toiseen, ja pian alkoivat jo uudet unelmat elää.

– Kun kuljin Keski-Euroopassa ja näin arkkitehtuuria ja taidemuseoita, niin innostuin opiskelemaan. Historia oli erityisesti se minun juttuni, kertoi Berit Hasu Studio55.fi-lähetyksessä.

Nyt Berit on käynyt omatoimisesti läpi Suomen historiaa, kulttuurihistoriaa ja taidehistoriaa. Opintoja on avoimen yliopiston kautta kertynyt jo kandin tutkintoon vaadittavat 180 opintopistettä.

– Nyt vain pitäisi jonkun professorin napata minut listoilleen, että pääsisin yliopistoon ja saisin paperit sieltä ulos, Berit Hasu nauroi.

– Mutta en minä niin päämäärätietoisesti etene, vaan ihan pienillä askelilla sen mukaan, miten terveyttä, voimia ja intressejä riittää.

Berit kertoi lähetyksessä, että opiskelu on antoisaa ja mukavaa, eikä ikäviä hetkiä tule. Oman ilonsa tuovat myös uudet ihmiset.

– On mukavaa, että tapaan kursseilla nuoria ihmisiä, heiltä jos mistä saa energiaa.

Matka kauniiden kukkien keskelle

Berit Hasun matkasuosikkeihin kuuluu Mainaun kukkaissaari Saksassa. Saari on eri avioliittojen ja perimysten kautta siirtynyt Bernadotte-suvun omistukseen, ja aikanaan senperi kreivi Lennart Bernadotte (Lennart Bernadotte oli Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan isän serkku).

Lennart Bernadotten vaimo Sonja Bernadotte oli hyvin kiinnostunut puutarhasta, ja hän loi saarelle koko kauniin kukkaismeren, joka siellä tänäkin päivänä on.

Berit painotti lähetyksessä, että unelmien toteuttamisella ei ole ikä- tai aikarajaa.

– Kaverini sai pikkutyttönä suklaalevyn, jossa oli Alppien kuva, ja silloin hän mietti että kunpa sinne pääsisi joskus. Meni vain 50 vuotta, ja nyt hän on saanut toteutettua unelmansa. Hän oli äskettäin käymässä Sveitsissä lapsenlapsensa luona ja pääsi samalla Alpeillekin.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä Berit Hasu kertoi elämästään vanhempana au pairina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja