Teemu Suninen ihmetteli vauhdin puutetta – "Silloin on aika vaikea kiristää"

Latvala kärjessä perjantain jälkeen 0:29
Videolla lyhyt kooste perjantain kisapäivästä.

Ennen Suomen MM-rallin alkua Ford-kuski Teemu Sunista pidettiin jopa yhtenä ennakkosuosikeista. Perjantai oli kuitenkin hänelle surkea. Suninen on rallissa vasta yhdeksäntenä yli 50 sekuntia kärjen takana.

Sunisella on eroa kisaa johtavaan Jari-Matti Latvalaan on kertynyt jo 52,6 sekuntia.

- Oli kyllä vaikea päivä. Tuntui, että tein parhaani eikä virheitä tullut. Silloin on aika vaikea kiristää. Jos yhtään nostan vauhtia, maalia en tule varmasti näkemään, Suninen huokaisi.

Perjantain kymmenellä erikoiskokeella Suninen ei pystynyt kertaakaan haastamaan esimerkiksi kisan kärkitaistossa kiitänyttä Toyota-kolmikkoa, vaan joutui ajamaan selkeästi himmeämmistä sijoituksista. Syitä hän saattoi vain arvailla.

- Emme vain voi ajaa toisten vauhtia. Nyt jo mennään ihan rajoilla, vaikka lisää vauhtia pitäisi löytää. Koetetaan nyt keksiä jokin ratkaisu tähän, Suninen tuskaili päivähuoltoon saapuessaan.

Iltapäivällä tahti ei juurikaan parantunut, vaikka autoa huollossa ruuvattiinkin. Kommentit erikoiskokeiden maalista kertoivat kuljettajasta, jolla menohaluja olisi vaikka muille jakaa, mutta auto ei mahdollista tavoitetta.

Kokonaistuntuma päivästä oli selkeästi negatiivisen puolella, sillä vaikka Suninen yritti mitä, eivät erikoiskoeajat parantuneet käytännössä lainkaan.

- Turhauttavaa, ettei olla vauhdissa. Tuntui siltä, että tein parhaani – joitain sekunnin kymmenyksiä voin vielä löytää ajostani, mutta en kolmea tai neljää sekuntia. Kokeillaan jotain huomenna, ja löytää myös jollain tavalla vauhti, nyökkäsi Suninen. 

Lue myös:

    Uusimmat