Mainos

Teemu Selänteelle jättisakot

Ikaalisten käräjäoikeus on tuominnut jääkiekkoilija Teemu Selänteen 257 220 markan sakkoihin liikenteen vaarantamisesta.

Teemu Selänne


Käräjäoikeus tuomitsi Selänteen maksamaan 20 päiväsakkoa. Yhden päiväsakon rahamäärä on lähes 13 000 markkaa. Sakon rahamäärän perusteena on Selänteen käräjäoikeudelle ilmoittama nettokuukausitulo, joka on noin 774 000 markkaa.

Selänne kolaroi kansanedustaja Kalervo Kummolan (kok.) kanssa viime kesänä ralliharjoituksessa, joka järjestettiin Ikaalisissa pikkutiellä ilman viranomaisten lupaa. Kummola loukkaantui onnettomuudessa. Hän sai melko vakavia vammoja. Viisi henkilöä loukkaantui lievästi.

Samalla tieosuudella harjoittelivat myös ralliautoilijat Pasi Hagström ja Jouko Puhakka. Hagström tuomittiin maksamaan liikenteen vaarantamisesta kahdeksan 20 markan päiväsakkoa eli yhteensä 160 markkaa. Myös Puhakka tuomittiin maksamaan liikenteen vaarantamisesta kahdeksan päiväsakkoa. Hänen päiväsakkonsa rahamäärä on 42 markkaa, joten maksettavaa tuli 336 markkaa.

Syyttäjä vaati Teemu Selänteelle rangaistusta myös vaaran aiheuttamisesta, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteen. Syyttäjän mukaan Selänne aiheutti törkeällä huolimattomuudellaan vakavan hengen ja terveyden vaaran kyydissään olleelle henkilölle sekä Kummolalle ja hänen autossaan matkustaneille neljälle henkilölle.

Käräjäoikeuden mukaan Selänne ei menetellyt törkeän huolimattomasti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.