Teemu Selänteellä heräsi pelko Matti Nykäsestä – Remu Aaltonen sai tilanteen laukeamaan: "Olet äijä, häh?"

8:03
Kirjailija Marko Lempinen kertoo yleisimmistä Matti Nykäseen liittyvistä harhaluuloista.

Teemu Selänne ja tuotantoyhtiö epäilivät Matti Nykäsen itsekurin kestävyyttä, kun Selänteen isännöimän Supertähdet-ohjelman toista tuotantokautta kuvattiin vuoden 2017 alussa Las Vegasissa. Asiasta kerrotaan Marko Lempisen ja Jussi Niemen tekemässä uutuuskirjassa Elämä oli laiffii (Otava).

Nykäsellä oli ryyppyputki päällä, ja tuotantoyhtiö vaati häntä allekirjoittamaan sopimuksen mahdollisen retkahtamisensa varalle. Sakko oli peräti yli 100 000 euroa. Mutta jos Nykänen selviäisi moitteetta, hän saisi mukavan palkkion ohjelmaan osallistumisesta.

Nykäsen seurassa Suomessa ennen kuvauksia ollut ystävä Vesa Finska katsoi, ettei ukaasikaan riittäisi jarruttamaan mäkihyppyikonia. Hätä ei ollut kuitenkaan yhtäkkiä tämän näköinen.

Nykänen oli halunnut kuunnella automatkalla Finskan kanssa suosikkiyhtyettään Hurriganesia, mikä herätti Finskassa idean. Hän päätti soittaa levähdysalueella Hurriganes-suuruus Remu Aaltoselle, jota Nykänen arvosti ja jonka kanssa hän oli joskus esiintynytkin.

– Nyt on Remu sellainen tilanne, että minä ja Pia (Nykäsen vaimo) emme saa Mattia katkaisemaan putkeaan, mutta voisitkohan sinä kokeilla tehdä jotain? Sua Matti arvostaa tosi paljon, Finska sanoo pyytäneensä.

Remu ryhtyi tuumasta toimeen ja kilautti mäkilegendalle.

– Matti, vittu! Tiedän, että sä olet maailman kovin mäkikotka ja tiedän, että sä vedät sen kuvaushomman tyylikkäästi himaan! Ovat kuulemma sakkouhkaakin sulle asettaneet, mutta älä vittu anna mitään saumaa niille pillipiipareille – syljet vaan kiltisti kuppiin, onko selvä? Remu kertoo heittäneensä Nykäselle.

– Saat mitalin, kun tulet sieltä takaisin. Älä päästä ketään paskahousua vittuilee sulle! Näytä kaikille, että olet äijä, häh?

Nykästä alkoi naurattaa, ja hän tuli kirjan mukaan heti hyvälle tuulelle.

– Remu, sä olet niin kova ukko, että sua mä kuuntelen aina, Nykänen oli tokaissut vieressä olleen Finskan mukaan.

Nykänen teki vaikutuksen Selänteeseen

Aaltosen sanat tepsivät. Nykänen oli ottanut seuraavana päivänä Antabus-kapselin ja suunnannut sitä seuraavana Yhdysvaltoihin. Kuvaukset sujuivat mallikkaasti, ja Nykäsen kuvaillaan tehneen lähtemättömän vaikutuksen Selänteeseen.  

– Matti osoittautui kuvauksissa aivan eri ihmiseksi kuin mikä hänen julkisuuskuvansa oli. Matti oli ystävällinen, toiset ihmiset huomioiva persoona, joka pysytteli mieluummin taustalla kuin toi itseään esiin, Selänne kommentoi.

Nykänen menehtyi viime vuonna 55-vuotiaana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja