Teemu Selänne suututti naapurinsa Elisabeth Rehnin somekommenteillaan

Pekka Haaviston tukijoukkoihin kuuluva ministeri Elisabeth Rehn iloitsi siitä, että presidentinvaalien kampanjointi sujui lopulta melko siististi. 

Veteraanipoliitikko osasi odottaa homokeskustelua, mutta suuttui naapurinsa, entisen jääkiekkotähden Teemu Selänteen kommenteista.

– Tietenkin oli odotettavissa, että jossakin vaiheessa kuitenkin rempsahtaa hieman, että seksuaalikysymys tulee esiin. Ja se on ihan oikein, että se homokeskustelu tuli tässä. Minusta olisi todella ikävää, jos se painettaisiin villaisella, Rehn sanoo.

Ministeri kertoo havainneensa, että Haaviston puoliso Antonio Flores on valtavan suuri voima kaksikon parisuhteessa. Rehn arvioi, että Floresilla on myönteinen vaikutus keskusteluun seksuaalisesta suuntautumisesta.

– Uskon, ettei sillä sitten loppujen lopuksi ei ole niin paljon merkitystä... vaikka nämä kyselyt, joissa 40 prosenttia ei voi ajatella... minä en oikein usko sitä, mutta näin ne sitten on kuitenkin ollut. Että tämä on ainoa, mikä minua on suututtanut ja varsinkin naapurini Teemu Selänteen kommentit.

Rehn viittaa Ylen uutisoimaan barometriin, jonka vastaajissa oli paljon sellaisia, jotka eivät voisi äänestää Haavistoa presidentiksi homoseksuaalisuuden takia. Selänne puolestaan kommentoi Haaviston ja Floresin parisuhdetta somessa sanoen, ettei se sovi hänen arvoihinsa. Selänne selvensi viestipalvelu X:ssä myöhemmin, että hän viittasi kommentillaan Haaviston ja Floresin ikäeroon.

– Minä ja Selänne tunnemme toisemme erittäin hyvin, mutta sehän oli hiukan hassu asia, Rehn sanoi.

Martti Suosalo pitää hyvänä asiana, että Haaviston seksuaalisuus nousi suureen rooliin 2:14
Näyttelijä Martti Suosalo pitää hyvänä asiana, että Haaviston seksuaalisuus nousi suureen rooliin: "Meillä on Suomessa niin paljon asenteellisuutta"

"Haavistolainen perhe ja suku"

Rehn oli mukana vihreiden tukeman valitsijayhdistyksen ehdokkaan Haaviston vaalityössä. Hän toimi kampanjan kansalaisvaltuuskunnan kunniapuheenjohtajana.

–  Lauantaina oli kiva tilaisuus, minkä vedin. Se tuli täyteen. Minä olen erittäin vanha ihminen, täytän 89 juuri kohta. Ja näiden Kirkkonummen eläkeläisten kanssa olen saanut hyvin selkeästi heidät ymmärtämään, minkä vuoksi Pekkaa pitää äänestää. Meidän suvussa ja perheessä suurin osa on haavistolaisia, hän kertoi Haaviston vaalivalvojaisissa.

Alexander Stubb ja Pekka Haavisto haastattelussa tuloksen ratkettua 6:34
Katso myös: Alexander Stubb ja Pekka Haavisto haastattelussa tuloksen ratkettua.

Lue myös:

    Uusimmat