Teemu Selänne avautui raskaasta NHL-kokemuksestaan: "En enää uskonut ihmisiin samalla tavalla sen jälkeen"

Selänne ja Bottas maalien makuun hyväntekeväisyysottelussa 1:57
Videolla Teemu Selänteen edesottamuksia hyväntekeväisyyspelissä.

Teemu Selänne sai kokea jääkiekkoliiga NHL:n raskaan puolen kaudella 1995–96.

Selänne oli löytänyt Winnipeg Jetsistä itselleen mieluisan henkisen kodin. Menossa oli neljäs sesonki seuran riveissä, ja tehopisteitä syntyi kovaa tahtia. Selänne ehti naputtaa kaudella 1995–96 Winnipegissä 51 otteluun paunat 24+48=72, kunnes helmikuussa 1996 käsky kävi. Edessä olisi siirto tuolloin nimellä Mighty Ducks of Anaheim tunnettuun kalifornialaisseuraan.

– Se oli rankkaa. Pelaajat olivat puhuneet aiemmin, että ensimmäinen siirto on aina raskain. Sitä se oli. Ilmassa oli ollut kahden viikon ajan huhuja, että minut kaupataan. Sitten Winnipegin uusi omistaja soitti minulle ja sanoi, etten ole kaupan. Hän sanoi, että olen iso pala seuran menestystä myös Phoenixiin muuton jälkeen. En siis odottanut siirtoa, Selänne kertasi TSN:n haastattelussa.

Mutta:

– Sitten yhtenä päivänä olin poistumassa jääharjoituksista, ja (päävalmentaja) Terry Simpson ilmoitti, että minulle on puhelu toimistossa. Sitten sain uutiset. (GM) John Paddock oli siellä ja hän kertoi ne minulle. Silloin melkein tuntui, että olin pettänyt heidät ja etteivät he halunneet minua.

Siirrossa oli sulattelemista.

– Se oli henkisesti raskasta, ja se muutti minua ihmisenä. En enää uskonut ihmisiin samalla tavalla sen jälkeen. Jouduin lähtemään heti seuraavana päivänä. En saanut mahdollisuutta sanoa hyvästejä joukkuekavereilleni ja faneille. Bisnes on joskus karua, ja opin sen vaikeimman kautta, Selänne avautui.

Selänne edusti urallaan NHL:ssä vielä Anaheimin ohella San Jose Sharksia ja Colorado Avalanchea. Hänen toinen Anaheim-jaksonsa starttasi 2005–06 ja tuotti Stanley Cupin keväällä 2007.

Lue myös:

    Uusimmat