Kultaleijona sai NHL:ssä ison näytönpaikan – manasi lopputulemaa

Henri Jokiharju kommentoi Arizona-peliä: Paikkoja tuli aika hyvin 2:07
Henri Jokiharju kommentoi MTV Urheilulle ottelua Arizona Coyotesia vastaan.

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Henri Jokiharju harmitteli MTV Urheilulle Arizona Coytotesia vastaan pelatun NHL-ottelun kulkua. Kojootit veivät taiston nimiinsä voittomaalikilpailussa lukemin 3–2.

– Ihan vauhtirikas peli. Paikkoja molemmille puolille tuli aika hyvin. Momentumit vaihtuivat koko ajan tuossa pelissä, Jokiharju tuumi.

– Välillä meille tuli viiden–seitsemän minuutin jaksoja, että olimme vastaantulijoita. Olisi pitänyt vain koko peli vetää tasaisesti.

Arizona onnistui iskemään tärkeän "pukukoppimaalin" avauserän loppuun, kun Coron Garland kiskaisi pienestä kulmasta kavennuksen 1–2:een reilu minuutti ennen periodin päätöstä.

– Varmaan sillä oli psyykkisesti pieni vaikutus. Pitäisi vain kovemmin tulla kakkoserään. Me tulimme kakkoserään vähän huonosti. Siihen kun oltaisiin saatu hyvä alku, olisimme olleet vähän parempia ja pelin kulku olisi voinut olla erilainen, Jokiharju summaili.

Carl Söderberg toi Arizonan tasoihin ylivoimalla toisen erän loppupuolella. Maalittoman kolmannen erän jälkeen Jokiharju sai luottoa päästessään aloittamaan jatkoajan.

– Totta kai on hienoa, että valmentajat luottavat sen verran, että pystyy laittamaan askiin. Harmi, etten pystynyt tulosta tuottamaan, Jokiharju manasi.

– Jatkoaikaa me dominoitiin. Olisi pitänyt siinä vaiheessa pistää tämä peli poikki.

Arizonan Nick Schmaltz onnistui voittomaalikilpailussa ainoana miehenä maalinteossa, ja Sabres joutui nielemään tappion kalkin.

Jokiharjulle kauden isoimmat minuutit

Kevään maailmanmestari Jokiharju kirjautti – osin jatkoajan ansiostakin – kauden ennätysminuuteikseen 17.47. Viimeiset kolme ottelua ovat sujuneet suomalaiselta tehopisteittä, ja kauden saldona on 13 pelistä 0+4.

Buffalon toinen suomalainen, puolustaja Rasmus Ristolainen tahkosi tuttuun tyyliin joukkueensa kärkiminuutit: 25.18.

Buffalo on koko NHL:n kärkipaikalla: sillä on 13 pelistä 20 pistettä. Kuinka paljon menestys kauden alussa on auttanut lisäämään menestystä? Katso koko Jokiharjun haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat