Tee tänä vuonna elämäsi viimeinen joulusiivous: Tämä mullistava menetelmä todella toimii!

Maailmalla mainetta niittäneen Marie Kondon KonMari-metodi todella toimii – sen avulla et enää koskaan joudu järjestelemään tavaroitasi uudelleen. 

Kummitteleeko joulusiivous jälleen mielessäsi? Työmaata riittäisi vaikka kuinka: kaapit, komerot, autotalli, kirjahylly – kaikki pitäisi käydä läpi ja järjestellä ennen joulua tai viimeistään keväällä. Mutta vaikka vietät siivouspäivää toisensa jälkeen, ei teillä koskaan ole siistiä. 

Kuulostaako tutulta?

Ennen kuin aloitat, lue Marie Kondon maailmankuulu siivouskirja KonMari – siivouksen elämänmullistava taika (Bazar). Se nimittäin keskittyy juuri siihen siivoamisen työläimpään osuuteen: järjestelemiseen, ja lupaa, ettei sinun enää koskaan tarvitse tehdä suursiivousta. Riittää, että teet sen kerran kunnolla. 

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta Konmari-metodi toimii yllättävän tehokkaasti. Mistäkö tiedän? Siitä, että kokeilin: Yhden viikonlopun aikana kävin läpi suurimman osan tavaroistamme, eikä kotia ole koskaan ollut näin helppoa pitää siistinä.

En ole kokemukseni kanssa yksin, sillä miljoonat ihmiset ympäri maailman ovat innostuneet KonMari-metodista ja teos komeilee usean eri maan bestseller-listan kärjessä. 

Miten se sitten toimii?

Salaisuutena on säilyttää vain ja ainoastaan ne tavarat, jotka tuottavat sinulle iloa – ei mitään muuta. Lisäksi tavarat käydään läpi kategorioittain, sillä emme yleensä säilytä samanlaisia tavaroita samassa paikassa: Esimerkiksi lehtiä, avaimenperiä, huulipunia, siivousvälineitä ja vaatteita löytyy useasta eri paikasta ja jotta voimme tietää, miten monta kirjaa ja talvitakkia omistamme, ne on nähtävä yhdellä kertaa.

Marie Kondo kehottaa kokoamaan ensin yhteen kaikki samaan kategoriaan kuuluvat tavarat ja käymään ne sen jälkeen läpi yksitellen: tuottaako tämä tavara minulle iloa? Jos säilytät esinettä vain varmuuden vuoksi, siksi koska se oli lahja, tai koska se on ihan hyvässä kunnossa, et oikeasti tarvitse sitä.

Kondon tärkein viesti on pitää asunnossa vain ne tavarat, jotka oikeasti tarvitsee ja joista saa iloa. 

Kirjailija muistuttaa kirjassaan että hyvä siivo vaikuttaa myös henkiseen hyvinvointiin.

– Elämäsi alkaa varsinaisesti sitten, kun olet saanut kotisi järjestykseen, hän lupaa. 

Lue myös:

    Uusimmat