Tee kerrankin kiva to do -lista – näin se käy

Tehtävälistat ovat usein täynnä ikäviä ja vaikeita asioita, joiden hoitaminen on jäänyt puolitiehen. Tehtävälistojen tekoon ryhdytään vasta, kun huomataan töiden painavan päälle lujaa vauhtia ja tilanne vaatii aikatauluttamista.

Tehtävälistat auttavat koordinoimaan omia tekemisiä ja yleensä ne ovatkin avuksi. To do -listan voi kääntää myös toisella tapaa omaksi voitokseen. Mukavista asioista nimittäin tekee harvemmin listaa. Listan avulla huomaisi, miten paljon mukavia asioita voi ja pystyy tekemään vähemmän antoisien ohella.

Lähestyvästä kesästä inspiroituneena päätimme toimituksessa listata ylös kesän mukavimpia "töitä" ja "tehtäviä".

1) Matot puhtaiksi hyvässä seurassa

Mattojen pesua ei sovi moittia ikäväksi puuhaksi: reseptiin kun kuuluu aurinkoinen päivä, sortsit ja toppi, aurinkorasvaa, mäntysuovan tuoksua, hyvät eväät, mukava seura ja loppuhuipennuksena puhtaat matot kotosalla.

Parasta mattojen pesussa on kuivatteluvaihe. Mattoja ei voi heti nostella auton takakonttiin, vaan niiden täytyy antaa valua tunti tai pari pesupaikan kuivatustangolla. Tällä välin on aika kaivaa eväät esiin, huitaista viltti nurmikolle, jutella pesuporukan kanssa, uppoutua kirjan pariin tai pelkästään lokotella auringossa kesäistä menoa seuraillen.

2) Aikaiset aamut

Milloin viimeksi heräsit viikonloppuaamuna aikaisin ja lähdit haukkaamaan happea? Kaduilla on vielä uneliasta ja rauhallista, ilma on raikkaimmillaan ja sinulla on koko päivä edessä. Aamulenkin kruunaa maittava aamupala vaikka omalla parvekkeella.

3) Muista grillaaminen

Grillaamisessa yhdistyvät ruoka ja seurustelu. Kesän grilliruokalistoja ehtii suunnitella nyt kaikessa rauhassa. Millainen olisi menu ystäville, entä perheelle? Kokeile grillata ananasta tai hallumia. Myös pizza onnistuu grillissä. Kokeile myös erilaisia vihannespainotteisia ruokia, joiden voi antaa muhia kypsiksi grillillä.

4) Porukalla marjaan

Ilonpilaaja muistaa marjastamisesta vain kipeytyneen selän, itikanpistot ja laihan sadon. On omasta asenteesta kiinni, asettaako marjastamisen yhdeksi kesän kohokohdista. Oikeilla varusteilla itikat tai vaikeakulkuinen maasto eivät menoa haittaa. Metsissä on tarjolla ilmaista ja huipputerveellistä murkinaa. Ilma on metsäisen raikas ja näkymät rentouttavan vihreät. Marjaretken kruunaavat jälleen kerran maittavat eväät.

5) Liiku varastoon

Kesällä hienoja lenkkikelejä saattaa erehtyä pitämään itsestäänselvyytenä. Jos ajatus liikunnasta ei inspiroi, muista että olosuhteet ovat nyt parhaimmillaan. Kylmä ilma ei ota henkeen, pukeutuminen ei vaadi kummoista harkintaa ja paneutumista, kadut eivät ole liukkaita ja ulkona ei ole pimeää. Lenkille, rullaluistimille, pyörän selkään, uimaan, pallon perään tai vaikka suunnistamaan on erityisen mukava lähteä kesäkeleillä. Lysti ei kestä ikuisesti, joten tartu toimeen.

Kun jatkat listan tekoa tähän tapaan, huomaat miten paljon hyvää ja mukavaa tekemistä on edessä seuraavien kuukausien aikana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja