Tee halpa säilytyslokerikko koruille vetolaatikkoon

Rakenna pieni lokerikko helposti tyhjistä maitopurkeista ja tapetista. Monikäyttöiselle lokerikolle voi itse keksiä käyttötarkoituksia loputtomasti.

Tämä idea on todellista askartelua. Leikataan, liisteröidään vesiliimaseoksella ja tapetoidaan. Tällä idealla voi järjestellä useammankin sälälaatikon sisällön järjestykseen. Näissä lokerikoissa säilyy käsityöläisen pikkutavaran (napit, lankarullat yms) lisäksi esimerkiksi lasten pienet legot – tai vaikka korut.

Tarvitaan

Pestyjä maitotölkkejä
Mattoveitsi
Värikkäitä tapetteja
Mitta
Sakset
Liima-vesiseosta
Sivellin
Liimaa
Pyykkipoikia

Työvaiheet

Mitataan tölkkien pohjat halutun korkuisiksi, sopimaan suoraan esimerkiksi vetolaatikkoon. Leikataan mattoveitsellä tölkin yläosa pois.

Mitataan ja leikataan tapetista paloja tölkkien sisäosan päällystämiseen niin, että suikale kulkee pohjan kautta kahden sivun yli ja taittuu hieman reunan ulkopuolelle (mittaaminen onnistuu helposti ulkopuolelta)

Sivellään tapetteihin liima-vesiseosta ja annetaan vettyä hetki.

Liimataan ensin yksi suikale tölkin sisäpuolelle niin, että se kulkee pohjan kautta, peittää vastakkaiset sivut ja kääntyy reunan yli.

Liimataan toinen suikale edellisen kanssa ristiin niin, että se kulkee jälleen pohjan kautta ja peittää vielä päällystämättömät sivut ja kääntyy jälleen reunojen ulkopuolelle.

Kun kaikki tölkit on päällystetty liimataan ne yhteen niin, että muodostuva lokerikko mahtuu haluttuun laatikkoon. Sivellään liimaa tölkkien sivuihin ja puristetaan ne kiinni pyykkipojilla kunnes liima on kuivunut.

Leikataan tapetista suikaleita lokerikon sivuiksi niin, että tapetti kääntyy hieman pohjan alle ja sivujen yli

Sivellään suikaleet liima-vesiseoksella, annetaan vettyä hetki ja asetellaan paikoilleen.

Idea: Tästä voi rakentaa jopa pienen modernin kotitaideteoksen. Lokeroihin voisi liimata sisälle pieniä tavaroita ja ripustaa seinälle roikkumaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja