Tavoitteena täydelliset kulmakarvat? Poimi kätevät vinkit

Kulmakarvat ovat kasvojen kehykset. Ainaiseen kulmien nyppimiseen kyllästyneiden onneksi asiantuntijat listasivat kolme vinkkiä, joiden avulla omien kasvojen kehykset voivat näyttää entistä paremmilta.

Maailmankuulut meikkitaiteilijat kertoivat omat vinkkinsä siihen, kuinka kulmakarvat saa pidettyä siisteinä

Muotoile

Koska kulmakarvat ovat kasvojen kehykset, antavat huolitellut kulmat siistin kuvan, vaikkei meikkiä olisi kasvoilla lainkaan. Asiantuntijat kehottavat luottamaan ammattitaitoon matkalla kohti täydellisiä kulmia.

– Etsi henkilö, johon luotat ja käy muotoilemassa kulmasi muutaman kuukauden välein. Seuraa kotona tarkasti nypittyä linjaa, jotta kulmat pysyvät siisteinä, meikkitaiteilija Fiona Stiles kertoo.

Jo vähäisen mutkan kulmakarvassa huomaa helposti. Siksi asiantuntijat kehottavatkin siistimään kulmia hieman päivittäin.

Valitse väri tarkkaan

Kulmiin käytettävä väri on syytä valita tarkkaan. Kun sävy on oikea, eivät kulmat hypi silmille tai vaihtoehtoisesti katoa kasvoihin.

– Vaaleahiuksisen kulmakarvat on hyvä värjätä hieman tummemmiksi kuin hiukset, jotta liian vaaleat kulmakarvat eivät saisi kasvonpiirteitä katoamaan. Jos taas asiakkaan hiukset on värjätty tummemmiksi, valitsen usein hiuksia vaaleamman sävyn kulmiin, sillä tuolloin kulmakarvat pehmentävät kasvonpiirteitä, Roberts tarkentaa.

Hiusten väriin on kiinnitettävä erityishuomiota, jotta oikea värisävyä kulmiin löytyy. Aktiivisuus kosmetiikkaosastolla on askel kohti täydellisiä kulmakarvoja.

– Jos olet vaaleahiuksinen, valitse kulmakynä, joka on kaksi astetta tummempi kuin hiustesi väri. Jos sitä vastoin olet tummahiuksinen, valitse kulmakynä, joka on sävyltään kaksi sävyä vaaleampi kuin hiustesi väri, meikkitaiteilija Damone Roberts neuvoo.

Värjää

Muun muassa häikäisevä kauniin Megan Foxin kanssa työskentelevällä Robertsilla on omat niksinsä kulmien rajaamiseen.

Robertsin mukaan kulmien harjaamista muuhun kuin kasvusuuntaan ei ole syytä pelätä, sillä siten värin saa levitettyä tasaisesti. Foxinkin tyylikkäät kulmakarvat saavat kyytiä Robertsin käsittelyssä.

– Ensin harjaan hänen kulmakarvansa alaspäin kaakaopuukynällä. Sen jälkeen värjään kulmat pehmeällä siveltimellä korostaakseni kulman muotoa, saadakseni aikaan tasaisen värin ja korostaakseni hänen kulmiensa kaarta, Roberts listaa.

Lopuksi Robertsilla on tapana harjata kulmat ja viimeistellä ne kulmakarvageelillä.

MTV3/Helmi

Lähde: InStyle

Kuva: Getty Images & Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja