Tavis vs. Asiantuntija: Pettäminen paljastui, kun urkin puhelinta – mitä tehdä?

Uudessa juttusarjassamme selvitämme vastauksen viikon polttavaan kysymykseen.

Vastaajina ovat joka viikko vaihtuvat Tavis ja Asiantuntija, jotka esittävät oman vastauksensa viikon kysymykseen – kumpi on sinun mielestäsi oikeassa?

MTV Lifestylen lukijat voivat lähettää omia kysymyksiään meille joka viikko. Kysymyslomake löytyy alta. Mihin sinä haluat vastauksen?

VIIKON KYSYMYS: Luin salaa kumppanin tekstiviestit ja epäilen nyt, että hän pettää. Mitä teen?

Tavis vastaa:

”Luonnollisestikaan et voi kertoa lukeneesi viestit, mutta sinun pitää silti saada hänet tunnustamaan. Tässä onkin perushuijauksen paikka.

Kerrot epämääräisesti kuulleesi muualta, että hän pettää. Lähteitäsi et voi tietenkään paljastaa, koska ”sinun pitää suojella heitä”. Kumppanisi ei voi enää kieltää mitään, koska hän ei tiedä, mitä tiedät. Hänhän jäisi kiinni valheesta (taas).

Joten hän joutuu lopulta tunnustamaan – kunhan vain pidät pokkasi, etkä myönnä, ettet oikeasti tiedä mitään. ”

Tavismuija, kokemusta on

Asiantuntija vastaa:

"Ei ole kuin yksi oikea vaihtoehto: kysyä suoraan. Ei se ainakaan parempaan suuntaan johda, jos alkaa epäillä, pohtia, analysoida ja leikkiä kotiagenttia.

Kerro kumppanille ihan suoraan, että tuli tällainen epäilys tai olen toiminut näin, tai minulle tuli tällaisia pelkoja ja olen peloissani, säikähtänyt, vihainen tai raivoissani. Kuvaa reilusti sitä, mitä on tapahtunut ja miltä se itsestä tuntuu. Suoraan ei kannata lähteä vain syyttämään toista.

Se, että on menty toisen puhelimelle, ei ole ihan mutkatonta. Jokaisella pitää kuitenkin olla oikeus omaan viestittelyyn. Jos vaikka ystävä lähettää ihmiselle jotain henkilökohtaista, toisella ei ole oikeutta mennä sitä lukemaan. On mahdollista, että kumppani suuttuu siitä, että hänen alueelleen on menty. Sekin on mahdollista, että hän suuttuu siksi, että on jäänyt kiinni jostain tai että on herännyt epäilyksiä turhaan.

Ihmiset usein miettivät, miten saisivat selville, mitä toinen ajattelee tai mitä toinen on tehnyt. Ei ole kuitenkaan muita vaihtoehtoja kuin ottaa asiat suoraan pöydälle, ovat ne asiat sitten totta tai pelkoja."

– Asiantuntijana psykoterapeutti Maaret Kallio Väestöliitosta

Lue myös:

    Uusimmat