Tavis vs. asiantuntija: Missä menee pettämisen raja?

Uudessa juttusarjassamme selvitämme vastauksen viikon polttavaan kysymykseen.

Vastaajina ovat joka viikko vaihtuvat Tavis ja Asiantuntija, jotka esittävät oman vastauksensa viikon kysymykseen – kumpi on sinun mielestäsi oikeassa?

MTV Lifestylen lukijat voivat lähettää omia kysymyksiään meille joka viikko. Kysymyslomake löytyy alta. Mihin sinä haluat vastauksen?

Viikon kysymys: Missä menee pettämisen raja?

Tavis vastaa:

– Pettämisen määrittelemisessä tärkeintä on parisuhteen osapuolten mielipide asiasta. Minusta kukaan muu ei voi määritellä, mitä on pettäminen, kuin pariskunnat itse. Toisille jo pelkkä halauskin saattaa täyttää pettämisen mittapuun samalla, kun toiset elävät vapaassa suhteessa ja uskovat, että seksi voi olla pelkkää seksiä, ja parisuhde on erikseen. Tärkeintä on se, että pariskunnat olisivat edes suunnilleen samoissa aatoksissa sen suhteen, mikä yhteisen parisuhteen kentällä on sallittua – ja ennen kaikkea: mikä ei ole sallittua.

Tarkkaa rajaa pettämiselle on vaikea vetää. Itse henkilökohtaisesti vedän rajan suutelemiseen, mutta kaikkein pahimpana pitäisin kuitenkin pettämistä, joka tapahtuu tunnetasolla. Hyvänä suuntaviivana voi kuitenkin pitää sitä, jos jonkin asian kertominen omalle kumppanille tekee pahaa. Huono omatunto kertoo siitä, että liikutaan jo pettämisen rajapinnalla.

– Taviksena nainen, jolla onnekseen ei ole omakohtaista kokemusta pettämisestä

 

Asiantuntija vastaa:

– Ajattelen, että pettämisen raja menee siinä, kun et voi enää kertoa asiasta kumppanille. Jos kumppani olisi läsnä, niin mitä hän ajattelisi ja miten hän kokiesi tämän?

Kumppanille voi kertoa, että tapasi todella kivan tyypin, jonka kanssa oli todella hauskaa ja jonka kanssa tuli naurettua koko ilta – vaikka se olisi ollutkin kiehtovaa ja mukavaa, sen todennäköisesti pystyisi jakamaan. Mutta siinä kohdassa kun ajattelee, että tämä jää salaisuudeksi, menee yleensä uskottomuuden raja.

– Asiantuntijana psykoterapeutti Maaret Kallio Väestöliitosta

P.S. Kiehtooko pettäminen? Tutustu Affair-sarjaan.

Lue myös:

    Uusimmat