Mainos

Tavarat tekevät kodin

Trendikodin ilme ei synny pelkästään huonekaluista ja suurista linjoista, vaan kodin pienet sisustusesineet vaikuttavat kokonaisuuteen aivan yhtä paljon.

Kristallin paluu

Pitkään vanhanaikaiseksi leimattu kristalli on taas in. Kristalliset maljakot ja kynttilänjalat ja valaisimet tuovat romanttista tunnelmaa sisustukseen. Ne sopivat melkein mihin tahansa ympäristöön joko perusluonteeltaan samanhenkiseen sisustukseen pehmeästi sulautuen tai aivan yhtä hyvin suoralinjaisen, jopa teknisen ilmeen täydentäjäksi, jolloin kristalliesineen kulmikkuus korostuu. Aito kristalli on tietenkin laadultaan parasta, mutta edullisemmat lasiesineet ovat yhtä lailla näyttävän trendikkäitä.

Lamppu vie huomion

Kaunis lamppu oikein sijoitettuna kiinnittää huomion joko itseensä tai siihen, mitä sillä valaistaan. Esimerkiksi ruotsalaisen Markslöjdin valikoimassa on paljon kauden trendimalleja. Väreinä kiinnostavat juuri nyt erityisesti musta, musta kromi ja tumma puu.

Persoonalliset peilit ja kehykset

Erilaiset peilit ja kehykset antavat sisustajalle paljon oman luovuuden mahdollisuuksia. Kehyksiä on helppo tuunata oman mielen mukaisesti maalaamalla tai koristelemalla. Sisustusliikkeiden valikoimissa on runsaasti persoonallisia malleja ja kehyksiä. Suosittuja ovat barokkityyliset tai muuten vain krumeluuriset raamit – joko oikeasti iältään vanhat tai vähintäänkin vanhalta näyttävät.

Pikkutavara tuo kodikkuutta

Pelkistetyssä sisustuksessa on puolensa, mutta koti ilman tavaroita tuskin tuntuu kodikkaalta. Kaikella ei tarvitse olla funktiota, kaiken ei aina tarvitse olla hyödyllistä. Kauneus ja viihtyisyys ovat aivan yhtä tärkeitä ja tarpeellisia ominaisuuksia! Kodin pienet esineet kantavat muistoja, kertovat tarinoita tai yksinkertaisesti vain ilahduttavat silmää.

Tyynyt, maljakot, valokuvakehykset ja muut koriste-esineet tekevät olohuoneesta oman kodin tuntuisen. Trendikkäitä nyt ovat monikuvakehykset, värikkäät tyynyt ja ylipäätään esineiden rohkea yhdistely ja hallittu värikkyys. Pikkutavaroiden sekamelska on nyt aivan sallittua, kaiken ei tarvitsekaan sointua täydellisesti keskenään.

Keittiöön raikasta ilmettä tuovat erilaiset purkit ja purnukat, hauskat pannunaluset ja trendikkäät tekstiilit. Peltirasiat ja posliinipurkit teen tai kahvin säilytykseen ovat varsinkin värikkäinä sarjoina hyllylle kerättynä mukava retrohenkinen katseenkerääjä keittiössä. Vanhojen emaliesineiden suosio keittiön keräilykohteina on nousussa.

Klassikko on aina muotia

Trendit tulevat ja menevät, mutta tietyt klassikot pysyvät aina pinnalla. Ajaton design ei kärsi ajasta, esimerkiksi Charles & Ray Eamesin Hang it all -naulakko on yhä yhtä moderni kuin luomishetkellään 1950-luvulla. Klassikoiden ympärille rakentuvaa sisustusta on helppo muokata trendien mukaan pieniä yksityiskohtia muuttelemalla. Klassikko on myös ekoteko: sitä ei hankita poisheitettäväksi tai hetken mielijohteesta, vaan vuosikymmenten mittaan todistettuun laatuun voi luottaa. Uusia klassikoita syntyy tietenkin jatkuvasti, mutta vain tarkkavainuisimmat tunnistavat ne jo syntyhetkellä!

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus

Kuvat: Artek, Majamoo, Markslöjd, S.A.L.I.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.