Mainos

Tauolta palaava Antti Tuisku valloittaa ensi kesänä Olympiastadionin: "Oon valmis menemään uutta kohti artistina"

5:08
Antti Tuisku kertoi elokuussa 2019 välivuodestaan MTV Viihteelle.

Välivuoden pitänyt Antti Tuisku konsertoi ensi kesänä Helsingin Olympiastadionilla.

Antti Tuisku yllätti fanit ja median torstaina omien sanojensa mukaan elämänsä suurimmalla uutisella. Viime vuonna tauolle jäänyt Antti Tuisku pysyy vielä vähäsanaisena tulevasta stadionkonsertista. Helsingin Olympiastadionilla ensi vuoden elokuussa järjestettävää Bailantai-konserttia on suunniteltu jo pitkään, ja ensimmäiset settilistat on jo tehty. Show'lla on myös teema, josta artisti ei hiiskahdakaan.

– Tematiikasta on vaikea lähteä tekemään suurempia paljastuksia, koska se liippaa aika läheltä jossain vaiheessa kuultavaa uutta musiikkia, mitä on jonkun verran tässä jo viritelty, Tuisku kertoo STT:lle.

Laulaja ei kerro, milloin uutta musiikkia on luvassa. Sen sijaan hän paljastaa, että stadionilla ei kuulla pelkästään uutta materiaalia.

– Miehän oisin ihan mielipuolinen, jos jättäisin mun vanhat hitit esittämättä. Ehkä se isoin ongelma tulee olemaan se, että jotain hittejä pitää jättää pois. Kaikenkattava hittikimara on luvassa, hän kertoo.

Luvassa on todennäköisesti comeback-keikka, sillä esiintymisiä ei ole ainakaan vielä luvassa ennen Olympiastadionia. Lavalle Tuisku pääsee kuitenkin jo joulukuun lopussa, kun Helsingin areenalla järjestetään Vain elämää -konsertit yhdessä muiden juhlakaudella mukana olleiden artistien kanssa.

Torstaina julkaistu "biisi" oli kiusoittelua

Tuisku jäi määrittelemättömän pituiselle tauolle kesäkuussa 2018 ja esiintyi viimeisen kerran Provinssissa. Idea Olympiastadionin kokoisesta keikasta syntyi jo tuolloin.

– Areenakiertueelle keväällä 2018 tuli 60 000 ihmistä. Niihin aikoihin alkoi kytemään ajatus siitä, että Olympiastadionin kokoisesta keikasta voisi realistisesti edes haaveilla. Provinssin keikan jälkeen heitettiin se ajatus ilmoille, että jos aikataulut menevät sopivasti, niin stadionkeikkaa kohti olisi kiva tähdätä, Tuisku kertoo.

Olympiastadion on ollut remontissa jo useamman vuoden, ja avajaisia vietetään elokuun alussa. Tuisku järjestää oman konserttinsa 22. elokuuta, ja lipunmyynti alkaa maanantaina.

Poptähti julkisti paluunsa tuiskumaisesti epätavalliseen tyyliin. Laulajan mukaan tiedotustilaisuuden järjestäminen olisi ollut tylsää, joten julkistus tehtiin mainoslaulun muodossa.

Torstaina julkaistu kappale ei ole artistin uusi biisi, kuten etukäteen annettiin ymmärtää. Kyseessä oli kiusoitteleva hämäys ja Tuiskun mukaan nokkela tapa kertoa keikasta.

– Musta oli erityisen hauskaa se, että ihmiset odotti multa uutta musiikkia, niin tän kappaleen kuunneltuaan kuuntelija saa itse oivaltaa sen, mistä tässä oikeastaan onkaan kysymys, Tuisku myhäilee.

Vuoden tauko vapautti artistin

Antti Tuisku kertoo taukonsa olleen huikea, vaikka matkan varrella oli myös identiteettikamppailua. Hän on vuoden aikana asunut Espanjassa sekä opiskellut itselleen liikunnan alan ammattitutkinnon Varalan urheiluopistossa Tampereella.

Tuisku kertoo muun muassa pohtineensa sitä, että onko hän liian tavallinen – kunnes tajusi, kuinka typerältä se kuulostaa.

– Uskon, että omanlainen voimavara tässä mun artistiudessa on se, että olen tosi tavallinen. Arvostan tavallista elämää ja tavallista arkea. Haluan tehdä niitä asioita, mitä kuka tahansa muukin tekee, hän kertoo.

Poptähden mukaan tärkein hänen saamansa pääoma opinnoista ja Espanjan-ajasta onkin se, että hän pystyy elämään sisältörikasta ja onnellista elämää ilman, että siihen kuuluvat artististatukseen liittyvät jutut.

– Ymmärsin, että mie voin saada monella muullakin tavalla elämään merkityksellistä sisältöä. Se vapautti ihan kauheasti. Kun ymmärsin, että mie pärjään ja mie oon hyvässä paikassa itseni kanssa, niin sen jälkeen tuli se, että nyt mie oon valmis menemään uutta kohti artistina.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja