Tätä tuomarin antama "armon pulla" Trumpille merkitsee: "Hän välttyy julkiselta nöyryytykseltä"

Mitä Donald Trumpin saama lisäaika merkitsee? Katso USA:n kirjeenvaihtajan raportti 2:36
Mitä Donald Trumpin saama lisäaika merkitsee? Katso USA:n kirjeenvaihtajan raportti

MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, mitä tuomarin päätös pienentää Trumpin takuusummaa ja antaa lisää maksuaikaa merkitsee.

Karppisen mukaan on päivänselvää, että tuomarin päätös on entiselle presidentille suuri etu. 

– Tämä on merkittävä voitto Trumpille. New Yorkin kaduilla on heitelty vitsiä, ettei häntä turhaan Teflon-Doniksi kutsuta. Eli häneen ei mikään tartu, kuten teflon-paistinpannuun, Karppinen summaa.

Tuomari laski takuusummaa yli puolella alkuperäisestä 454 miljoonasta dollarista.

Trumpin uskotaan saavan vaadittavat 175 miljoonaa dollaria helposti kokoon. 

– Hän välttyy nyt julkiselta nöyryytykseltä, Karppinen alleviivaa. 

Vielä ennen tuomarin tuoretta päätöstä näytti siltä, että New Yorkin syyttäjä tulee jäädyttämään Donald Trumpin pankkitilejä ja takavarikoimaan hänen julkisia rakennuksiaan. 

Siviilioikeudenkäynti on nyt siirtynyt valitustuomioistuimeen. Prosessin odotetaan alkavan valitustuomioistuimessa vasta syksyllä. 

Rikostuomio vaikuttaisi suosioon

Trump on hiljattain asioinut myös rikosoikeudenkäynnin tuomarin luona toiseen oikeusjuttuunsa liittyen. 

– Trump ja hänen puolustuksensa yrittivät lykätä rikosoikeudenkäynnin alkua viimeiseen hetkeen saakka, Karppinen kertoo.

Tuomari päätti, ettei rikosoikeudenkäyntiä enää lykätä. Karppisen mukaan näyttää siltä, että se alkaa huhtikuun puolessa välissä. 

Tämä ei ole mieluinen uutinen Trumpin leirissä.

– Trumpin tiimin toiveena on, ettei mikään rikosoikeudenkäynneistä ehtisi päättyä ainakaan tuomioon ennen presidentinvaaleja, Karppinen sanoo. 

Syy lykkäystoiveille on selkeä – kannatuskyselyiden mukaan Trumpin mahdolliset rikostuomiot vaikuttaisivat hänen suosioonsa negatiivisesti. 

Tästä Trumpin oikeudenkäynneissä on kyse 2:10
Katso videolta, mitkä oikeusjutut ovat Trumpille merkittävimmät ja miten ne vaikuttavat vaaleihin. Uutisjuttu on julkaistu helmikuussa 2024.

Lue myös:

    Uusimmat