Tätä on hiihtohulluus: Auklandin veljekset hiihtivät norjalaiskollegansa kanssa tajuttoman matkan 32 tunnissa – legendalta välitön varoitus

Auklandin veljekset Anders ja Jörgen antoivat viikonloppuna norjalaiskollegansa Joar Thelen kanssa kunnioitettavan osoituksen hiihtohulluudesta. Kolmikko nimittäin tempaisi peräti 516 kilometrin mittaisen hiihtolenkin 32 tunnissa.

Kolmikko lähti Norjan TV2:n haastatteleman Anders Auklandin mukaan hiihtämään niin pitkään kuin he jaksavat, eikä tarkoituksena ollut rikkoa suomalaisen Hans Mäenpään sivakoimaa maailmanennätystä, 472 kilometriä 24 tunnissa.

Pitkään Auklandit ja Thele todella hiihtivät. He lähtivät matkaan lauantaina kello 13 ja lopettivat hiihtämisen sunnuntaina iltayhdeksän aikoihin.

Matkaa taittoivat aluksi myös Auklandin 16-vuotias poika ja hänen kaverinsa, mutta he jättivät leikin kesken aiemmin.

– Se oli raaka hiihtolenkki. Hauskaa, Anders Aukland kuvaili.

47-vuotiaan Auklandin mukaan matkaa lähdettiin taittamaan seikkailun ja kokemuksen vuoksi, eikä vauhti ratkaissut.

– Viimeisten tuntien aikana huomasimme, että 500 kilometriä on pitkä matka hiihtää. Jossain vaiheessa tuntuu siltä, että kohta ollaan maalissa, mutta edelleen on 100 kilometriä jäljellä.

Kolmikko keräsi voimia lenkin aikana lyhyillä tauoilla paistamalla makkaraa. Loppua kohden he lisäsivät vauhtia, kun hiihtäminen alkoi riittää ja GPS-kellosta oli loppua akku.

– Se oli rankkaa, mutta olimme tuolloin jo melkein maalissa.

Aukland ei suosittele epäinhimilliseksi kuvaamaansa urakkaa "tavallisille ihmisille". Norjalaislegenda korosti moisen lenkin rasittavan keuhkoja ja jalkoja.

– Älä yritä tätä, jos et ole treenannut hyvin, olympia- ja MM-kultaakin urallaan viestissä voittanut Aukland varoitti.

Norjassa oli viikonloppuna muitakin hiihtourakoijia. Esimerkiksi norjalaisnainen Thea Krokan Murud hiihti 347 kilometrin lenkin 25 tunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat