Mainos

Tätä hupia moni ei osannut edes kuvitella – SK: Tomi harrastaa Google Mapsin virheiden korjaamista: "Menee helposti useita tunteja päivässä"

Vapaa-ajan hupien kirjo on laaja, mutta tässä tulee monelle varmasti vielä tuntematon harrastus: Google Mapsin tietojen lisääminen ja korjaaminen.

Porilainen Tomi Karjalainen on ottanut tehtäväkseen pitää porilaiset ja Porissa vierailevat turistit kirjaimellisesti kartalla. Hän toimii Googlen local guidena, eli paikallisoppaana. Karjalaisen harrastuksesta kertoo sanomalehti Satakunnan Kansa.

– Harrastukseen menee helposti useita tunteja päivässä. Jos vaikka tarkistan ja korjaan jonkun yrityksen tietoja, saatan usein huomata kartalla jonkun toisen virheellisen tiedon, enkä pysty jättämään sitä korjaamatta, Karjalainen toteaa lehden haastattelussa.

Karjalainen innostui harrastuksestaan puolitoista vuota sitten. Lehden mukaan hänen karttoihin päivittämiä kuvia on katsottu jo yli kaksi miljoonaa kertaa.

– Haluan korostaa, että en ole työsuhteessa Googleen, enkä saa tästä mitään palkkaa. Esimerkiksi tarkistaessani tietoja yrityksiltä, en ikinä esittele itseäni Googlen edustajana, enkä voisikaan tehdä niin. Tämä on minulle pelkkä harrastus, hän kertoo lehdelle.

Lehden mukaan palvelu palkitsee paikallisoppaat pienillä lahjoilla, kuten alennuksia Googlen elokuvapalvelun leffoista tai joskus jopa t-paidalla. Suomessa on tällä hetkellä vain kourallinen aktiivisia paikallisoppaita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.