Tästä syystä kodin jätehuolto on tärkeää – ja säästöä tuovaa!

Jätteen lajittelu on tärkeää, jotta mahdollisimman suuri osa tuotetusta jätteestä saadaan kierrätettyä tai käytettyä muuten hyödyksi esimerkiksi energiantuotannossa. Lajittelu myös vähentää jätehuollon kustannuksia ja auttaa sinua säästämään rahaa.

Orgaanisen biojätteen erittely muista roskista ja vieminen sille varattuun bioroskikseen on erityisen tärkeää, sillä joutuessaan tavallisen sekajätteen mukana kaatopaikalle siitä muodostuu useimmiten metaania. Metaani on hiilidioksidia 21 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu.

Biojätteen voi halutessaan myös kompostoida omaan käyttöön, jolloin maatunutta biojätettä voi käyttää vaikka kasvimaan lannoittamiseen. Myös biojätteen toimittaminen paikalliseen biojätteiden mädättämöön on hyvä vaihtoehto. Siellä jätteestä tulee biokaasua jota käytetään pääosin energiana, esimerkiksi lämmitykseen.

Biojätteen erittely muista roskista on siis erityisen tärkeää. Muidenkin materiaalien, kuten lasin, muovin ja metallin lajittelu säästää luonnonvaroja ja ympäristöä. Lajittelun avulla voidaan hyödyntää jo käytettyjä materiaaleja sen sijaan, että tehtäisiin kokonaan uusi tuote alusta asti.

Lisää energiansäästövinkkejä: REMONTTIMESTARI MTV3 MAXilla perjantai-iltaisin.

Energiansäästövinkit netissä Remonttimestarin sivuilla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja