Mainos

Tästä miehestä olisi voinut tulla Ferrari-legenda – ikävä turma katkaisi uran liian aikaisin

1:49

Nykypäivänä enää harva formula ykkösiä seuraava katsoja tuntee kuljettajan nimeltä Alessandro Nannini. 1990-luvun vaihteessa hänestä oli kuitenkin kovaa vauhtia tulossa yksi sarjan kärkikuskeista. Helikopterionnettomuus katkaisi kuitenkin lupaavan italialaisen uran ennen aikojaan.

Nannini oli toki lopettaessaan jo 31-vuotias, mutta oli ehtinyt ajaa sarjassa vasta neljä täyttä kautta. Hän oli ollut Ferrarin seurannassa jo pitkään, mutta vasta kauden 1989 lopun voitto Japanissa ja kakkostila Australiassa nostivat kiinnostuksen aivan uudelle tasolle.

Ferrari oli sitoutunut ajamaan kauden 1990 kahden lajiledendan, Alain Prostin ja Nigel Mansellin voimin. Mansellin osalta kaikki oli vielä auki seuraavaan vuoteen, mutta sitä tilaisuutta Nannini ei päässyt hyödyntämään.

Ferrari harkitsi italialaiskuskin nappaamista Benettonin sopimuksestaan seuraavaksi vuodeksi, mutta Nannini loukkaantui vakavasti helikopterionnettomuudessa viinitilallaan. Hänen oikea kätensä vaurioitui pahasti, ja se saatiin pelastettua vasta pitkällisten leikkausten ansiosta.

Nannini ei kuitenkaan pystynyt koskaan palaamaan formula ykkösiin kisakuskina. Ferrari otti hänet testiajoon vielä vuonna 1992, mutta F1-lähtösuoralle hänestä ei enää ollut.

Jälkikäteen ajatellen Nanninista olisi löytynyt kaikki vaadittava Ferrarin ikoniksi: hän oli italialainen hurmuri, kova taistelija ja äärimmäisen nopea kilpakuski.

Jutun videolta voi katsoa hänen viimeisen kauden sitkeän taistelunsa Ayrton Sennan ylivoimaista McLarenia vastaan Saksan Hockenheimissa.

Ikimuistoiset F1-kaudet 1990: Legendojen taistelu, osa 3 esitetään C More Max -kanavalla sunnuntaina kello 18.45. Lähetys alkaa ennakkotunnelmilla. Dokumentti on katsottavissa jo nyt C More -suoratoistopalvelusta.

Jaksoesittelyt ja lähetyspäivämäärät löydät tästä jutusta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.