Tästä kiiltävää Leijonien kaulaan? MM-kotikisojen upeat mitalit ovat tässä

6:50
Viime viikolla päättyneet jääkiekon MM-kisat huipentuivat Kanadan finaalivoittoon Leijonista. Ensi vuonna pelataan Tampereella ja Helsingissä.

Jääkiekon MM-kotikisojen 2022 mitalikilpailun voittaja on Pauli Maronen. Suomen jääkiekkoliitto julkisti Marosen upeat tuotokset perjantaina. 

Kemiläisen Pauli Marosen suunnittelemissa mitaleissa etusivun kuva-aiheena on Tampereen uusi Uros Live -areena, joka on turnauksen päänäyttämö. Mitalin takasivua koristaa tyylitelty jääkiekkoilija. 

– Marosen suunnittelemassa mitalissa vaikuttivat erityisesti mitalin uniikki muotoilu sekä vahvat viittaukset itse lajiin, Jääkiekkoliiton tiedotteessa kehutaan. 

– Tavallisen pyöreän mitalin muodon sijaan halusin myös tehdä jotain erikoisempaa, siitä syntyi mitalin kahdeksankulmainen muoto, Maronen kertoo.

Kotikisojen mitalien suunnittelukilpailuun tuli ehdotuksia yli 70, myös ulkomailta. 

Palkintomitaleiden suunnittelukilpailun raadin puheenjohtajana toimi Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola

– Tampere on pitkästä aikaa jääkiekon MM-kisojen isäntäkaupunki ja kisat pelataan upouudella areenalla. Se on sekä kotimaassa että kansainvälisesti niin merkittävä asia, että on hienoa, että se on mitalissa mukana, Kummola sanoo.

MM-kotikisat järjestetään 13.−29.5.2022 Tampereella ja Helsingissä.

Alla kuvat MM-kisojen 2022 hopea- ja pronssimitaleista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja