Tästä eivät rangaistuspotkut parane – Manchester City voitti täydellisyyttä hiponeen pilkkukisan, railakkaana juhlijana tunnettu Jack Grealish toppuutteli menohaluja

Toinen toistaan laadukkaampia rangaistuspotkuja – näin eteni Super Cupin ratkaissut pilkkukisa 8:28
Toinen toistaan laadukkaampia rangaistuspotkuja – näin eteni Super Cupin ratkaissut pilkkukisa

Manchester City juhli myöhään keskiviikkoiltana Kreikan Pireuksessa kauden ensimmäistä europokaaliaan, kun viime kauden triplamestari voitti Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajan välisessä kohtaamisessa Sevillan rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 2–1. Super Cupin sääntöjen mukaisesti pilkkukisa käytiin suoraan tasatilanteeseen päättyneen varsinaisen peliajan jatkoksi.

Jääkylmät rankkarit eivät jättäneet tähtivahdeille lähes palaakaan – katso Super Cupin rangaistuspotkukilpailu artikkelin yläosan videolta

Kilpailun ainoa epäonnistuminen nähtiin, kun kymmenentenä vuorossa ollut Sevillan serbialainen keskikenttäpelaaja Nemanja Gudelj laukoi pallon ylärimaan. Vuonna 2006 Super Cupin voittanut Sevilla tavoitteli pystiä peräti seitsemättä kertaa.

Cityn päävalmentaja Pep Guardiola on voittanut Super Cupin nyt neljästi. Hän on ensimmäinen valmentaja, joka on pystynyt siihen kolmessa eri seurassa juhlittuaan perinteistä kauden ensimmäistä europokaalia aiemmin niin Barcelonassa kuin Bayern Münchenissakin.

Juhlimisestaan on tullut tunnetuksi myös täydet minuutit Super Cupissa pelannut Cityn englantilaislaituri Jack Grealish, joka vietti sosiaalisen median perusteella Mestarien liigan voittoa seuranneen viikon nykypäivänkin mittapuulla erittäin railakkaissa tunnelmissa. Grealish alleviivasi heti Super Cupin jälkeen tilanteen olevan nyt tyystin toisenlainen.

– Juhlimiset ovat nyt pannassa. Lähdemme kotiin tänään. Meillä on seuraava peli kolmen päivän päästä. Palautuminen on aloitettava välittömästi ja sitten takaisin Valioliigaan, Grealish kommentoi Uefan haastattelussa ottelun jälkeen.

City kohtaa lauantai-iltana Valioliigassa kotikentällään sarjan kärkijoukkueisiin etukäteen povatun Newcastlen. Tappiolla Valencialle La Liga -kautensa aloittanut Sevilla kohtaa puolestaan ensi maanantaina vieraskentällä Alavesin.

Sevilla järkytti Manchester Cityä – Youssef En Nesyri puski espanjalaiset 1–0-johtoon 1:17
Sevilla järkytti Manchester Cityä – Youssef En Nesyri puski espanjalaiset 1–0-johtoon

  

Lue myös:

    Uusimmat