Tässäkö ratkaisu jalkakäytävillä holtittomasti loikoileville sähköpotkulaudoille? Ruotsissa pilotoitu kokeilu tuodaan nyt myös Suomeen

Karut kuvat kertovat: Näin heikosti ihmiset pysäköivät sähköpotkulautoja kesällä 1:15
Helsinkiläistä pysäköintitaidetta: Katso videolta miltä onnettomasti pysäköidyt sähköpotkulaudat näyttivät.

Katujen varsilla loikoilevat sähköpotkulaudat ovat aiheuttaneet paljon närää, ja nyt ruotsalainen vuokraskuuttifirma Voi esittää ratkaisua ongelmaan.

Tuore joukkoliikenteen muoto, vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat aiheuttaneet kaupungeissa ikäviä lieveilmiöitä, kun matkan päätteeksi "skuutit" on jätetty niille sijoilleen kadun varteen.

Jalankulkijoita haittaava vaiva halutaan nyt ratkaista.

– Sähköpotkulautojen pysäköinti katujen varsilla on noussut varsin voimakkaasti esiin julkisessa keskustelussa ja esimerkiksi poliittiset päättäjät ovat toivoneet asiaan sääntelyä. Me Voilla haluamme tuoda asiaan ratkaisun, ja olemme siksi suunnitelleet kaupunkien käyttöön uudet sähköpotkulautatelineet, joihin skuutin voi jättää muita häiritsemättä parkkiin, Voin maajohtaja Alpo Panula kertoo tiedotteessa.

Voi on kokeillut jo sähköpotkulautojen säilytystelineiden käyttöä Tukholmassa, missä palaute on yhtiön mukaan ollut hyvää.

Suomessa sähköpotkulautojen säilytyspaikat aiotaan sijoittaa yritysten, kuten kauppojen piha-alueille. Telineet on tarkoitus ottaa käyttöön maaliskuussa ja niitä asennetaan aluksi kymmenen kappaletta vilkkaimmin liikennöidyillä alueilla.

Lue myös:

    Uusimmat