Mainos

Tässä vuoden kovimmat rikosuutiset

Vuonna 2011 tapahtui myös koko kansaa kuohuttaneita rikoksia. Tässä muutamia vuoden puhutuimpia rikosuutisia:

Auer-jutun uskomattomat käänteet

Vaasan hovioikeus totesi heinäkuussa Anneli Auerin syyttömäksi Ulvilan murhaan. Vain pari kuukautta sen jälkeen alkoi paljastua tietoja siitä, että poliisi epäilee Aueria uusista, synkistä rikoksista. MTV3 haastatteli Aueria tämän kotona pian vapautumisen jälkeen.

Nuoren tytön katoaminen Tampereella

Karoliina Kestin katoamista bileiden jäljiltä seurattiin mediassa hyvin tiiviisti. 15-vuotias tyttö oli lähtenyt Tampereen Villilässä pidetystä nuorison illanvietosta skootterillaan muutaman kilometrin päässä Lentävänniemessä sijaitsevaa kotiaan kohti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä elokuussa. Syyskuussa tyttö löytyi hukkuneena.

Tuomio kertoi hiihdon karun doping-totuuden

Keväällä seurattiin Helsingin käräjäoikeudessa hiihdon aikaisempien vuosien uutisointiin liittyviä dopingkäräjiä. Samalla paljastui, miten laajaa ja järjestelmällistä dopingin käyttö oli takavuosien Suomi-hiihdossa.

Entinen F1-kuski tuomittiin vankilaan veneturmasta

Käräjäoikeus katsoi Jyrki Järvilehdon syylliseksi turmaan, joka sattui kesällä 2010 Raaseporissa kaverusten hurjastellessa kapeassa kanavassa tuhdissa humalassa. Järvilehto ajoi venettä, ja käräjäoikeuden mukaan hurja ylinopeus ja kova humala osoittivat suurta piittaamattomuutta toisten hengestä ja terveydestä.

Syyttäjä vaatii Järvilehdolle vankilatuomiota(22.11.2011, Järvilehto saapuu oikeuteen)

Ulkomailla surmattiin useita suomalaisia

Vuonna 2011 puhutti myös Jenni Lepomäen katoaminen ja surmaaminen Espanjassa. Lisäksi Brasiliassa paljastui kolmen suomalaisen murha joulukuun alussa.

Valelääkärikohu ravisteli terveydenhuollon uskottavuutta

Ilta-Sanomien valelääkäriuutisesta alkoi kohu, joka johti poliisitutkintaan johtavan lääkärin sekä valvovan viranomaisen toimista. Terveydenhuollon ammattihenkilöstön valvonta paljastui kehnommaksi kuin kukaan osasi arvata.

Suomen ensimmäinen terrorismijuttu

Keskusrikospoliisi ja suojelupoliisi kertoivat lokakuussa tutkivansa Suomen ensimmäistä terrorismijuttua. Myöhemmin kävi ilmi, että kyse on terrorismin rahoittamisesta ja että ainakin yhden epäillyn osalta kyse on melko pienistä summista.

Kansanedustaja Kanerva vastasi lahjussyytteisiin

Syyttäjä ja kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva olivat varsin eri linjoilla siitä, olivatko Kanervan vastaanottamat syntymäpäiväjuhlatuet lahjuksia vai ei. Kanervan ja häntä tukeneiden liikemiesten mukaan kyse oli normaalista politiikan rajoituksesta. Syyttäjän mukaan kyseessä on malliesimerkki rakenteellisesta korruptiosta, jolla liikemiehet pyrkivät pönkittämään omaa asiaansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.