Tässä ovat Tanssii Tähtien Kanssa -parit 2019 – upea tähtikattaus julkaistiin!

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman syksyn tähtikattaus on julkaistu!

Tanssin taikaa on luvassa jo 12. kerran, kun uudet tähtiparit paljastavat koko Suomen kansalle kykynsä heittäytyä tanssinumeroihin. Tanssii Tähtien Kanssa starttaa MTV3-kanavalla esittelyjaksolla sunnuntaina 22.9. klo 19.30, jonka jälkeen seuraavalla viikolla päästään livelähetysten pyörteisiin.

Tässä ovat syksyn 2019 tähtiparit:

Veronica Verho & Jani Rasimus

Rakastettu mediapersoona, radiojuontaja ja supersuosittu tubettaja Veronica Verho, 23, nappasi Vuoden radiojuontaja 2019 -pystin suoraan Jaajo Linnonmaan nenän edestä, mutta ajatus tanssimisesta miljoonan silmäparin edessä tuntuu käsittämättömältä.

Veronican vierellä saapastelee ohjelmaan paluun tekevä, hurtista huumoristaan ja raudanlujasta ammattitaidostaan tunnettu tanssinopettaja Jani Rasimus. Veronicaa ja Jania yhdistää räväkkyys ja iloinen mieli. Jani kuvailee Veronicaa pirteäksi ja energiseksi tyypiksi, jonka hymy ei jätä ketään kylmäksi.

Mika Poutala & Ansku Bergström

Mika Poutala, 36, on yksi Suomen kirkkaimmista pikaluistelutähdistä, mutta nyt edessä on ihan omanlaisensa sprinttimatka, kun huippu-urheilija iskee lakerikengät jalkaansa ensimmäistä kertaa elämässään.

Mika on kuitenkin tottunut saavuttamaan tuloksia nopeasti. Vuonna 2007 pikaluistelija teki päätöksen nousta kärkisijoille, ja kahdessa vuodessa Mika nousi maailman kärkimiesten vauhtiin. Lopulta plakkariin tuli 290 maailmancup-kisaa ja 19 mitalia. Menestyksekäs kilpaura päättyi vuonna 2018 ja nyt asenne tanssiinkin on toinen. Mika ei olisi lähtenyt mukaan, jos ajattelisi, ettei voi oppia tanssimaan.

Eini & Sami Helenius

Suomen virallinen diskokuningatar Eini, 58, on laittanut Suomen kansan lanteet liekkeihin jo yli 40 vuoden ajan. Nyt hän on päättänyt valloittaa tanssilattian kirjaimellisesti myös itse. Aiemmin tanssikuvioista on selvitty luontaisilla lahjoilla, mutta ensimmäistä kertaa elämässään Eini on heittäytymässä tanssinopettajan osaaville käsivarsille.

Einin vahvuuksiin kuuluu vahva liikunnallisuus, ja tanssi tuo mukanaan kaivattua vartalon hallintaa. Eini ilmoittaakin olevansa treenisalilla niin paljon kuin mahdollista. Kisassa hän on valmis laittamaan kaiken peliin. Vaikka mukaan lähteminen vaatii tietynlaista hulluutta, päätös syntyi hetkessä. Eini aikookin ladata koko naisenergiansa kehiin.

Vakiotansseja rakastava Eini kuvailee opettajaansa Sami Heleniusta kultakimpaleeksi, huikeaksi ammattilaiseksi ja upeaksi, fiksuksi ja lämpimäksi ihmiseksi. Samin missiona on muovata diskokuningattaresta pesunkestävä vakiotanssikuningatar ja parin salaiseksi aseeksi Sami nimeää Einin mielettömät sääret.

Olli Herman & Katri Mäkinen

Kansa kohahtaa ja kitarasoolot raikuvat, kun TTK-parketin valloittaa kansainvälistä uraa uurtaneen Reckless Love -yhtyeen keulamies Olli Herman, 36. Bändin lisäksi soolouraa tekevällä miehellä on aina sata rautaa tulessa, ja nyt vuorossa ovat tanssiaskeleet.

Ollin lennokkaalla lavapreesensillä ei ole tekemistä varsinaisen tanssitaustan kanssa, vaikka pikkupoikana hän kävikin balettitunneilla. Lavalla tehdyt spontaanit spagaatit ja muut näyttävät ketkutukset ovatkin tuottaneet ne kaikkein kivuliaimmat tanssimuistot. Onneksi kipukynnys on korkea – lavalla on täräytetty tohjoksi jopa polven kierukka, mutta keikka vedettiin loppuun saakka. Tässä piileekin myös yksi Ollin vahvuus.

Tämä sopii Ollin opettajalle Katri Mäkiselle, joka on tunnettu tiukasta treenistä ja kovasta kuristaan. Ollin kapina-asenne taas saattaa aiheuttaa ongelmia – miehen kun on välillä vaikea noudattaa muiden asettamia sääntöjä. Katri vakuuttaa laittavansa miehen ruotuun ja uskoo yhteisen sävelen löytyvän, sillä Olli on heittäytyjä, joka tulee yllättymään itsekin uusista, tanssin kautta löytyvistä puolistaan. Vaikka tanssitaitoja ei ole, tanssikärpäsen puraistua rokkikukkoa kaikki on mahdollista.

Jannika B & Aleksi Seppänen

Suomen suosituimpiin naisartisteihin kuuluva Jannika B, 34, jännittää entréetä estradille tanssijana. Keväällä Toinen nainen -albuminsa julkaissut Jannika ehti treenata balettia jopa ammattitanssijan ura mielessään, kunnes hänelle kerrottiin, että homma ei natsaa ”vääränlaisen” kehonmallin takia.

Nyt Jannikalla on mahdollisuus valloittaa estradit uudestaan, mutta paritanssilla ei ole mitään tekemistä baletin kanssa. Suurin haaste liittyykin toisen ihmisen läheisyyteen. Jannika ei ole halailijatyyppiä, joten on jännittävää päästää toinen ihminen iholle niin henkisesti kuin fyysisesti. Myös muutama muu fyysinen asia mietityttää.

Jannika myöntää olevansa kilpailuhenkinen, ja se sopii hyvin tanssinopettajalle, ohjelmaan paluun tekevälle Aleksi Seppäselle. Aleksi palaa TTK-parketille kovemmassa iskussa kuin koskaan, sillä tanssijan ja tanssinopettajan ammattien lisäksi mies harrastaa intohimoisesti triathlonia ja työskentelee myös osteopaattina. Hän ihailee uuden oppilaansa muuntautumiskykyä ja uskoo, että kun Jannikasta välittyvät vahvuus, välittömyys ja avoimuus saadaan valjastettua tanssiin, voi homma lähteä lentoon todella hienolla tavalla.

Timo Lavikainen & Kia Lehmuskoski

Näyttelijä Timo Lavikainen, 45, valloitti suomalaisten sydämet 20 vuotta sitten läpimurtoroolissaan Pitkä kuuma kesä -elokuvassa, jonka jälkeen hän on naurattanut meitä aina Napapiirin sankareista Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvista Maikkarin Putokseen.

Timon ja paritanssin suhde on ollut jäissä lähes 30 vuotta. Syyttävä sormi osoittaa liikunnanopettajaan, joka tölväisi 13-vuotiasta miehenalkua ikävässä paikassa. Koulussa oli harjoiteltu ensimmäisiä kertoja paritansseja tyttöjen kanssa, kun opettaja oli ilmoittanut suureen ääneen bändissä soittavalle Timolle, että muusikothan ei tunnetusti osaa tanssia.

Tanssinopettaja Kia Lehmuskoski ei malttaisi odottaa, mitä kaikkea he Timon kanssa saavatkaan aikaan. Timo on kertonut olevansa vahva tulkitsija, ja Kia allekirjoittaa asian täysin. Tunteiden välittäminen on tanssin tarinoiden voimaan luottavasta Kiasta Timon juttu: hänessä on karismaa, jota monesta ei löydy. Kia on myös nähnyt enneunen kaksikon ensimmäisestä tanssista. Enempää paljastamatta Timo oli unessa yllättänyt tanssillaan kaikki.

Laura Lepistö & Marko Keränen

Suomen menestyneimmälle taitoluistelijattarelle Laura Lepistölle, 31, osallistuminen Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan on unelmien täyttymys.

Laura taitaa olla tuntemuksensa kanssa yksin – muut osallistujat kun yleensä odottavat tässä vaiheessa debyyttiään parketilla lähinnä kauhulla. Lauralle esiintyminen on kuitenkin elinehto. Kilpaurallaan hän saavutti EM-kultaa, -hopeaa, -pronssia ja MM-pronssin sekä lukuisia muita voittoja ja onnistumisia. Ura päättyi vuonna 2012, mutta yksi asia ei ole muuttunut – nimittäin palo estradille. 

Taitoluistelutausta ei kuitenkaan ole avain onneen, kun jalassa on terien sijaan korkokengät ja jalan alla parketti. Urheilijatausta sekä oman kehon ja sen ulottuvuuksien hahmottaminen ovat toki vahvuuksia, mutta Lauralla ei ole minkäänlaista kokemusta paritanssista. Erityisen onnellinen Laura on siitä, että tanssinopettajana on hurmuri ja pulinapata Marko Keränen.

Marko hehkuttaa oppilastaan yhtä lailla. Hänen mielestään Laura on kaikin puolin kaunis ihminen, eikä tarkoita tällä todellakaan vain ulkomuotoa. Marko on varma, että Lauran tyynen pinnan alla kuplii räväkkyyttä: naarastiikeri ja rähinää, jotka hän aikoo kaivaa esiin.

Mikael Jungner & Saana Akiola

Ex-poliitikko ja nykyinen viestintätoimiston toimitusjohtaja Mikael Jungner, 54, on porissut monissa liemissä, mutta astuminen tanssiparketin valokeilaan on hyppy tuntemattomaan.

Edellisen kerran mies on hikoillut tanssiopissa 13-vuotiaana, jolloin tanssikurssin opettajana toimi legendaarinen parkettien partaveitsi Åke Blomqvist. Tarjolla oli niin tangoa kuin diskoa, mutta kurssilta mieleen jäi askelien sijaan jotain ihan muuta.

Kaksikkoa yhdistää myös huumorintaju, joka toivottavasti jaksaa kukkia tiukassakin paikassa. Saana kertoo olevansa varmasti tiukempi opettaja kuin Åke aikanaan, mutta hikisistä ja hilpeistäkin opetusmetodeistaan tuttu Saana on oppinut myös lempeyttä vuosien aikana.

Meeri Koutaniemi & Matti Puro

Valokuvaaja, journalisti ja dokumentaristi Meeri Koutaniemi, 31, tanssii keskellä olohuonetta, vaikka kukaan ei näkisi tai vaikka ympärillä olisi koko brasilialaisen kylän yhteisö. Tanssi on Meerille intohimo, jonka saloihin hän pääsee Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman myötä hyppäämään viimeinkin täysillä.

Meeri aloitti kansainvälisen kuvaajauransa jo 19-vuotiaana, joten mahdollisuutta säännölliseen treenaamiseen ei ole ollut. Tanssi on kuitenkin kulkenut matkassa aina. Se on Meerille myös terapiamuoto, jolla surua saa taitettua pienemmäksi tai iloa isommaksi.

Tanssinopettajakseen Meeri saa mestarillisen Matti Puron, joka tuntuu käyvän samalla polttoaineella. Yhteinen aaltopituus on löytynyt heti ja Matti kertoo, että Meerin jalka nousee ja heittäytymiskykyä löytyy. Matin mielestä Meeristä huokuva ennakkoluulottomuus on todella inspiroivaa.

Christoffer Strandberg & Jutta Helenius

Putouksesta ja Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalista suomalaisten supersuosikiksi nousseella näyttelijä Christoffer Strandbergillä, 29, on riittänyt haipakkaa. TTK-oppilaspestin tullessa Christoffer ei kuitenkaan miettinyt sekuntiakaan, sillä tanssilla on aina ollut erityissija miehen sydämessä. Silti hommaan ryhtyminen jännittää: Christoffer tietää, että koreografiat eivät jää hänelle mieleen nopeasti, ja epäilemättä muitakin haasteita on matkan varrella luvassa.

Jotain mullistavaa on varmasti luvassa. Sen lupaa myös Christoffer, joka antaa samalla kyynelvaroituksen. Tunteita ei ole ollut tapana peitellä missään, ei edes tanssiparketilla.

Tutut tuomarit luotsaavat ohjelmaa

Ohjelman tuomarikolmikkona loistavat tälläkin kaudella Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen. Myös ohjelman juontajia on nyt kolme, sillä Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi saavat livelähetyksiin mukaan ihastuttavanTuija Pehkosen. Unohtumattomien iltojen sulosävelistä vastaa tietysti Sami Pitkämö orkestereineen.

Odotettavissa on onnistumisia, pettymyksiä ja ennen kaikkea suuria tunteita, kun tähtiparit ylittävät itsensä viikko toisensa jälkeen parketilla. Pakkaa sekoittavat kauden aikana nähtävät ennennäkemättömät käänteet, jotka korottavat panoksia entisestään. Myös ohjelman suorien lähetysten aika lisääntyy entisestään kaksituntisiksi.

Jo toista kertaa TTK yhdistää voimansa Roosa nauha -kampanjan kanssa, jonka kunniaksi lokakuussa tullaan nauttimaan yhdestä spesiaalista hyväntekeväisyyslähetyksestä.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla sunnuntaisin 22.9. klo 19.30 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat