Tässä ovat kesän tanssilavojen menestyjät ja tippujat

Jouko Elevaaran mukaan tanssilavojen todellisten tähtien lista on lyhyt. Menestystä yleisön keskuudessa niittävät juuri nyt erityisesti tanssiyhtyeet.

"Tanssilavojen ruhtinas", yrittäjä Jouko Elevaara toteaa, että tanssipuolen artisteilla ajat ovat juuri nyt kovat. Yleisöä riittää vain kaikkein kovimmille nimille. Miesten kolmen kärki on Elevaaran mukaan selkeä.

KariTapio, Reijo Taipale ja Charles Plogman. Määrätyt artistit, kuten Kari Tapio, ovat nousseet uuteen tähteyteen siitä syystä, että he ovat olleet niin pitkään alalla. Muistan myös ajan, jolloin Karilla oli vaikeuksia saada keikan keikkaa, Elevaara sanoo.

Naisten kohdalla lavoja hallitsee artisti, jonka suosion tasolle muut eivät yllä lähellekään: Paula Koivuniemi.

− Hän on valovoiman edellä muita. Perässä tulee laulajia kuten Anne Mattila ja Tarja Lunnas, mutta he ovat Koivuniemestä kaukana jäljessä. Annea ja Paulaa ei voi verratakaan keskenään.

Yhtyeet liikuttavat lavaväkeä

Tiukan kilpailun häviäjiä ovat Elevaaran mukaan tällä hetkellä erityisesti tangokuninkaalliset.

− Yhdelläkään tangokuninkaallisista ei ole enää vetovoimaa. Tango ei ole tanssinakaan erityisessä suosiossa, Elevaara toteaa.

Nosteessa ovat sen sijaan 1950-luvun tyyliin tanssiyhtyeet, jotka vetävät tällä hetkellä suurimmat yleisöt.

− Nyt on tullut paljon uusia tanssiyhtyeitä. Suosittuja ovat muun muassa Finlanders, Souvarit ja Pekkaniskan pojat.

Kotimaisten artistien yleisökatoon vaikuttaa Elevaaran mukaan paitsi lama-aika myös maailmanluokan tähdet, joita saapuu nykyään yhä enemmän Suomeen asti.

− 1970-luvulla ihmiset lähtivät tansseihin saadakseen viihdykettä. Nyt sinne lähdetään pääosin suosikkiesiintyjän vuoksi. Tämän vuoksi määrätyillä artisteilla on väkeä, toisilla taas ei.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja