Tässä ovat Björn Wahlroosin terveiset Elokapinalle

8:54
Mitä mieltä Björn Wahlroos on Elokapinasta? Katso MTV Uutisten haastattelu nyt

Björn Wahlroos kertoo uutuuskirjassaan nuoruusajastaan radikaalina kommunistina. Mitä hän ajattelee nykyisin poikkeuksellisia keinoja hyödyntävästä Elokapinasta?

Pitkäaikainen talousvaikuttaja Björn "Nalle" Wahlroos julkaisi tänään muistelmateoksen Barrikadeilta pankkimaailmaan, jossa käydään läpi Wahlroosin elämää vuodesta 1952 vuoteen 1992.

Nuoruudessaan Wahlroos oli kommunisti, osallistui aktiivisesti järjestötoimintaan ja oli mukana esimerkiksi Vanhan ylioppilastalon valtauksessa.

Nuoruuteen kuuluu radikalismi, sanoo nykyisin UPM:n ja Sampo-konsernin hallitusten puheenjohtajana toimiva Wahlroos MTV Uutisten haastattelussa.

– Tiedämme kaikki Winston Churchillin [nimiin laitetun] toteamuksen, että joka ei ole radikaali nuorena, hänellä ei ole sydäntä, ja joka on radikaali vanhana, hänellä ei ole aivoja. Se on jossain määrin totta, Wahlroos toteaa.

Tässä ovat terveiset Elokapinalle

Nykypäivänä 1970-luvun vasemmistoaktivismiin vertautuvaa nuoruuden intoa ja radikalismia näkyy Wahlroosin mielestä juuri ympäristöliikehdinnässä.

Wahlroos lähettää sinänsä ymmärtäväisiä terveisiä Elokapinalle.

– Ensimmäinen tervehdys, se olisi nyt vain se, että ehkä se liikenteen häiritseminen ei ole maailman fiksuin vaikuttamismuoto. Mutta toki olen minäkin istunut kadulla protestoimassa Persian shaahin hirmuvaltaa vastaan, joten ymmärrän viime kädessä, että tämmöisiä hulluja asioita tulee tehdyksi, mutta se ei tee niistä vähemmän hulluja.

– Sitten luulen, että syventyminen faktoihin esimerkiksi hiilidioksidipäästöjen ja hiilen sitoutumiseen liittyvissä asioissa esimerkiksi metsäteollisuudessa olisi erittäin hyvä asia. Se johtaa aikanaan varmasti uudelleenarviointeihin monen aktiivin osalta, ihan niin kuin se teki minun kohdallani.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja