Tässä on totuus, miksi 16-vuotias superlupaus jätti yllättäen HIFK:n

Jääkiekon SM-liigaseura Helsingin IFK kertoi tänään, että 16-vuotias huippulupaus Brad Lambert ei jatka seurassa. Lambert käytti option, minkä myötä hän voi vaihtaa maisemaa.

IFK ja Lambert tekivät alun perin kolmen vuoden mittaisen sopimuksen, joka oli muotoa 1+2. Ensimmäisen vuoden jälkeen pelaaja sai päättää, haluaako hän jatkaa seurassa vai ei.

– Emme halunneet olla sellaisessa tilanteessa, jossa osapuolet eivät olisi olleet tyytyväisiä. Että mentäisiin pisteeseen, jossa pelaajan pitäisi pakolla jatkaa. Eikä tässä ollut kyse siitä, etteikö hän olisi ollut tyytyväinen, IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo MTV Urheilulle, myöntäen perään:

– Halusimme, että kundi jatkaisi meillä. Onhan tämä pettymys, että niin ei käynyt.

Mistä sitten oli kyse? Miksi Lambert halusi jättää IFK:n?

Suomi-kiekon suurimpien lupausten joukkoon kuuluva Lambert sanoo, että IFK oli hänelle viime kaudella juuri oikea paikka kehittyä.

Mutta.

– Oli epätodennäköistä, että IFK olisi antanut tulevalle kaudelle sellaisen mahdollisuuden, jossa olisin voinut ansaita kärkiketjujen roolin, Lambert sanoo MTV Urheilulle päätöksen todellisista syistä.

Salmelainen ei allekirjoita väitettä.

– Mahdollisuudet sille, että pelaaja kehittyisi – ja että rooli löytyisi – olivat olemassa. Meillä on referenssejä käytössä. Anton Lundell ja Miro Heiskanen – muun muassa.

– Kun pelaaja pystyy, pelaaja saa.

– Mutta se, että mihin hän pystyy, olisi tiedetty vasta syksyllä. Emme voi luvata sellaisia asioita, mitä emme voi varmuudella pitää, Salmelainen painottaa.

16-vuotias Lambert vaihtoi IFK:n riveihin viime kesänä. Tätä ennen hän pelasi kaksi kautta Lahden Pelicansin organisaatiossa.

Viime kaudella Lambert paukutti kovaa jälkeä IFK:n A-junioreissa, selvästi alaikäisenä. 42 ottelussa hänelle merkattiin tehot 18+20=38.

Tämän lisäksi Lambert pelasi yhteensä neljä liigaottelua IFK:n edustusjoukkueessa. Tehopisteitä kertyi kaksi (0+2).

Lambertin tuleva osoite ei ole vielä selvillä. Vaihtoehtoina ovat SM-liigassa jatkaminen tai Kanadan juniorisarjat.

Lue myös:

    Uusimmat