Tässä on Leijonien vaarallisin osa-alue – Mikael Granlundin ja kumppaneiden viisikko takoo hirmujälkeä: "Jotenkin se klikkaa"

Leijonien suurin lyömäase ja vastustajien kannalta vaarallisin osa-alue on nyt Mikael Granlundin ja Sakari Mannisen johtama ykkösylivoima. Se takoi hirmutulosta maanantaina, kun Leijonat kaatoi Yhdysvallat 4–1. Mutta mikä tekee Suomen ylivoimasta niin vahvan?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tilastot kertovat kovaa kieltä. Kolmen pelatun ottelun jälkeen Leijonien ylivoiman tehoprosentti on peräti 40. Kertoja 15, osumia kuusi.

Näistä kolme syntyi maanantaina Yhdysvaltoja vastaan, kun Leijonat rokotti vastustajan hölmöilystä.

– Heillä oli vähän erilainen alivoima – salmiakkikuvio, mikä tarjosi vähän erilaisia pelejä meille. Yritämme ampua ja etsimme eri keinoja, että miten pääsemme maalille. Se toimi hyvin nyt, Leijonien ykkösketjun sentteri Sakari Manninen sanoo MTV Urheilulle.

Suomen ykkösylivoimaketju meni uusiksi turnauksen keskellä, kun Granlund hyppäsi sen toiseksi kapellimestariksi Mannisen rinnalle. NHL-seura Nashville Predatorsin hyökkääjä Granlund on tuonut ylivoimaan oman mausteensa.

– Siinä on viisi erittäin hyvää pelaajaa mukana. Siitä se lähtee. Toki, nyt olemme saaneet maaleja ja onnistumisia, niin se ruokkii sitä. Totta kai jotain sovitaan, mutta se on loppupeleissä vaistoilla pelaamista. Tähän asti se on toiminut hyvin ja koitetaan pitää sitä yllä, Granlund sanoo.

Granlund on muodostanut hyvän tutkaparin erityisesti Sakari Mannisen kanssa. Molemmat ovat kotoisin pohjoisesta, missä he aloittivat samoihin aikoihin kiekkouransa.

– Hän on huippupelaaja, aivan kuten hänen veljensä Makkekin (Markus Granlund), Manninen sanoo Mikaelista.

– He pystyvät syöttämään niin hyvin. Tuossa tietää, että kun hän (Granlund), saa kiekon, että minne se tulee. Sitä on helppo lukea. He molemmat ovat taitavia ja älykkäitä. He näkevät niin hyvin välejä. Kun saa vain lavan auki, niin yleensä se siihen napsahtaa, Manninen kuvailee Granlundin veljeksiä.

Ylivoiman takana Mikko Lehtonen on voinut fiilistellä kaikkien onnistumisten keskellä.

– Jotenkin siinä ylivoimassa klikkaa hyvin äijien kanssa. Kiekko liikkuu ja saamme sitä kautta paikkoja. Siellä on hyviä asioita mukana. Hienoa, että kiekkoja on mennyt sisään. Toivottavasti menee jatkossakin, Lehtonen miettii.

Kaikki onnistumiset ovat tulleet vielä erityisessä paikassa – kotiyleisön edessä.

– Se taas tuo tunnetta ja sen myötä on niin mahtava pelata. Ainahan se on kivaa onnistua, mutta ei me tulosta liikaa tuijoteta. Jos ei mene, niin sitten seuraavassa pelissä saattaa mennä, Manninen miettii.

Lue myös:

    Uusimmat