Mainos

Tässä on Kainuun prikaatin uusin alokas – Nallilla takana jo neljä aamua

Kainuun prikaatiin on saapunut vähän etuajassa koulutukseen uusi alokas. Tammikuussa saapuvia varusmiehiä hiukan karvaisempi tsekinpaimenkoira Nalli on ollut koulutuksessa neljä päivää.

Nalli on prikaatin uusi virkakoira. Se aloittaa varusmieskoulutuksen ensi vuoden heinäkuussa, kunhan koiran oma koulutus on käyty onnistuneesti läpi.

Nalli eli koko nimeltään Rumble Rock's Armored Zircon on tullut Kainuun prikaatiin oman sotakoiraosaston johtajan kotoa, jossa Nallin molemmat vanhemmat asuvat.

Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että osaston johtaja on valinnut Nallin kahdeksan koiran pentueesta sopivimmaksi koulutukseen. Jos Nallin koulutus onnistuu, sen tulevina tehtävinä varusmieskoulutuksessa ovat esimerkiksi tottelevaisuus, jäljestäminen ja henkilön ilmaiseminen. Koira toimii yhdessä varusmiesten kanssa.

– Osa koirista on sitten henkilökuntaan kuuluvia virkakoiria, joiden tehtävänä on olla niin sanottu AES-koira. Ne etsivät esimerkiksi räjähteitä tai huumausaineita. Nalli on menossa varusmieskoulutukseen, Hujanen kertoo. 

– Jos Nalli todetaan sopivaksi tehtäväänsä, ensimmäiset varusmiehet se saa todennäköisesti heinäkuun saapumiserästä.

Varusmiehet voivat hakea Kainuun prikaatissa sotakoiraosastolle koiran ohjaajaksi, johtajakoulutukseen tai eläinhuoltomieheksi.

– Koira on sellainen kouluttava virkamies, joka opettaa varusmiehiä, kuinka koiran kanssa toimitaan.

– Itse näin Nallin ensimmäistä kertaa eilen tuolla kasarmin takapihalla ja hyvin virkeältä ja tottelevaiselta se vaikutti, Hujanen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.