Tässä on Huawein uusi lippulaivapuhelin – vain Googlen sovellukset puuttuvat

Huawein kriisi – miten käy puhelimille? 6:05
Miten käy huawein puhelimille? Aihe puhutti kesäkuussa Huomenta Suomessa.

Kiinalainen teknologiajätti Huawei on julkistanut uuden Mate 30 -lippulaivapuhelimen, johon ei ole esiasennettu Googlen sovelluksia ja palveluja. Yhdysvallat on vakoiluepäilyjen takia toukokuussa kieltänyt amerikkalaisyhtiöitä käymästä kauppaa Huawein kanssa.

Ennen amerikkalaisia pakotteita Huawei on menestynyt hyvin länsimaisilla puhelinmarkkinoilla ja oli noussut maailman toiseksi suurimmaksi valmistajaksi korealaisen Samsungin jälkeen. Ongelmat Googlen sovellusten saamisesta murentavat kuitenkin sen asemaa lännessä.

Kiinassa käytetään paikallisia sovelluksia, joten kotimarkkinoilla Googlen sovellusten puuttumisesta ei ole haittaa. Useimmat länsimaiset kuluttajat kuitenkin odottavat löytävänsä puhelimistaan muun muassa Google Play -sovelluskaupan, viestipalvelu WhatsAppin ja Googlen kartat.

Huawein kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Richard Yu myönsi, että Googlen sovellukset puuttuvat, mutta huomautti, että Huawein omassa valikoimassa sovelluksia on tarjolla 45 000 kappaletta.

Uutuuspuhelimet toimivat Huawein kehittämällä Android-versiolla. Myöhemmin yhtiö aikoo tuoda markkinoille oman Harmony-nimisen käyttöjärjestelmän.

Uusien Mate 30- ja Mate 30 Pro -mallien saatavuus Suomessa vahvistetaan myöhemmin, ilmoitti Huawei suomenkielisessä tiedotteessaan. Kallein Mate 30 Pro -malli toimii 5g-verkossa. Sen suositushinta on 1 200 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat