Tässä hyppää 92-vuotias Jane!

Isoisoäiti Jane, joka on ollut naimisissa peräti seitsemän kertaa, päätti hetken mielijohteesta heittäytyä ilmavirran valtaan ja kokeilla laskuvarjohyppyä. Naisen laaja suku ja ystäväjoukko olivat kannustamassa teräsmummoa, kun hän laskeutui maahan tandemhypyn jälkeen.

Jane Bockstruck näyttää esimerkkiä elämällä värikästä elämää. Hän on työskennellyt pienen kylän motellin vastaanotossa sekä ompelijattarena legendaarisen näyttelijä John Waynen elokuvassa True Grit.

Suurin osa 92-vuotiaista viettää päivänsä pelaillen bingoa tai pasianssia, mutta tämä nainen hyppää laskuvarjolla lähes neljästä kilometristä.

– En voi uskoa, että todella tein sen, vapaamielinen Jane kertoo hypyn päätteeksi.

– Tein yksi päivä päätöksen, että aion hypätä laskuvarjohypyn, ja niin sitten tein sen, nainen jatkaa.

"Oli kauhuissani"

Yhdysvaltalainen Jane on kotoisin New Hampshiren osavaltiosta. Hän sai kannustusta perheeltään laskeutuessaan ensimmäisen tandemhyppynsä jälkeen maahan Jumptownissa, Yhdysvalloissa.

– Muistan olleeni kauhuissani ja miettineeni, kuinka typerä idea tämä on. Juuri ennen hyppyä mieleni täytti suuri musta aukko.

– Hypystä on olemassa valokuvia, joten minun on ollut pakko tehdä se, energinen Jane selittää.

Adrenaliinipaukku vaarallinen ikäihmisille

Syyskuisena aamupäivänä hyppynsä suorittanut Jane ja hänen tandempartnerinsa Paul E. Peckham laskeutuivat täydellisesti 92-vuotiaan pienoisesta tärinästä huolimatta.

– Jane on vanhin henkilö, jonka kanssa olen hypännyt, Pecham myöntää.

– Vanhemmilla ihmisillä on riskinsä tämän tyyppisen adrenaliinipiikin jälkeen, mutta Jane on niin poikkeuksellinen persoona, että tiesin kaiken menevän hyvin, mies jatkaa.

Vaikka isoäiti on hyvässä kunnossa, hänen 68-vuotias poikansa James sai äitinsä käymään lääkärin vastaanotolla ennen kuin tämä meni yläilmoihin.

– Hän sai terveen paperit, mutta se ei tarkoita, ettemme olisi olleet huolissamme hänen hyppynsä aikana, James sanoo.

Lähde: Barcroft Media

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja