Tässä he ovat: Maailman älykkäimmät ihmiset listattiin!

SuperScholar-sivusto on listannut suurimman älykkyysosamäärän omaavat ihmiset.

SuperScholar-sivusto on listannut maailman suurimman älykkyysosamäärän omaavat ihmiset. Ensimmäisenä listalla on Terrence Tao, joka osasi laskea jo 2-vuotiaana sujuvasti matematiikkaa ja valmistui vain 24-vuotiaana UCLA:n professoriksi.

Listan nimekkäimmät henkilöt löytyvät sijalta 6. ja 10. Näyttelijä James Woodsin älykkyysosamäärä yllättää. Stephen W. Hawking on tunnettu teoreettinen fyysikko ja kosmologi.

Maailman älykkäimmät top 10

1. Terence Tao, ÄO 230

Australialainen matemaatikko, joka on julkaissut yli 230 tutkimusta uransa aikana. Mies on tällä hetkellä 37-vuotias.

2. Christopher Hirata, ÄO 225

Christopher Hirata hyväksyttiin 14-vuotiaana kalifornialaiseen Caltech-yliopistoon, joka on useaan otteeseen valittu maailman parhaaksi yliopistoksi. Muutaman vuoden päästä mies työskenteli jo NASAn riveissä.

3. Kim Ung-Yong, ÄO 210

Puhui 2-vuotiaana sujuvasti neljää eri kieltä ja aloitti lukiota vastaavan oppimäärän suorittamisen 4-vuotiaana. Kahdeksan vuoden iässä mies siirtyi jo NASAn palvelukseen.

4. Rick Rosner, ÄO 192

Rick Rosnerin tausta on yllättävä ottaen huomioon hänen älykkyysosamääränsä. Muun muassa televisio-ohjelmien käsikirjoittajana työskentelevän Rosnerin ansioluettelosta löytyy niinkin maallisia ammatteja kuin strippari, alastonmalli ja tarjoilija.

5. Garry Kasparov, ÄO 190

Venäjän oppositiopolitiikan keulahahmona ja kirjailijana nykyään tunnettu Kasparov voitti 22-vuotiaana shakin maailmanmestaruuden ja on maansa tunnettu shakkinero.

6. James Woods, ÄO 180

Oscar-ehdokas James Woods on näytellyt muun muassa elokuvissa Casino ja Virgin Suicides.

7. Paul Allen, ÄO 170

Yksi Microsoftin perustajista. Miehen omaisuuden arvioidaan olevan tällä hetkellä 14,2 miljardia dollaria.

8. Sir Andrew Wiles, ÄO 170

Tunnettu brittiläinen matemaatikko, joka on saanut myös ritarinarvon työstään.

9. Judith Polgar, ÄO 170

Listan ainoan naisenkin takana on mies – Judithin isä uskoi vakaasti, että lapset pystyvät huomattaviin saavutuksiin, mikäli he saavat jo hyvin nuorella iällä laadukasta opetusta alan spesialisteilta. Vain 15-vuotiaana nykyään 36-vuotias Polgar peittosi shakissa lajin tunnetun maailmanmestarin Robert "Bobby" Ficherin.

10. Stephen W. Hawking, ÄO 160

Teoreettinen fyysikko ja kosmologi, joka on kirjoittanut myös useita teoksia selittääkseen maailmankaikkeuden hienouksia meille tavallisille talliaisille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja