Tarvitseeko ikkunasi tiivistettä? Kokeile tällä asiantuntijan ihmeniksillä!

Vilukissa kärsii kyllä säällä vetoisista ikkunoista. Viimasta ja vedosta pääsee kuitenkin helposti eroon tiivistämällä ikkunan puitteet.

Tiivistäminen on helppoa ja yksinkertaista, eikä siihen tarvita huoltomiestä, kertoo neuvova insinööri Jari Hännikäinen Uudenmaan Kiinteistöliitosta. Sen sijaan oiva apuri tiivistysoperaatiossa on sinitarra, Hännikäinen vinkkaa.

Tiivisteitä on myynnissä moneen lähtöön. Olennaista on mitata, kuinka monta millimetriä tiivistettä ikkunankarmin ja puitteen väliin tarvitaan.

Ota sinitarraa noin sentin paksuinen pala, ja aseta se ikkunankarmin ja puitteen väliin. Sulje ikkuna ja avaa se sitten uudestaan. Litistynyt sinitarra kertoo, kuinka iso rako karmin ja puitteen väliin jää. Kun raon suuruus on tiedossa, on rautakaupasta helppo hankkia oikean paksuiset tiivisteet.

Tee se itse -vinkit tiivistämiseen

Muista kuitenkin tiivistää vain ikkunan sisäpuitteen ja sisäkarmin väli, älä ulkokarmeja. Ulkokarmeja ei saa tiivistää umpeen, sillä muuten kosteus ei pääse haihtumaan ikkunan välistä.

Vanhoissa rakennuksissa, joissa on kaksilasiset ja kaksipuitteiset ikkunat, ei myöskään sisäkarmin yläreunan ylätiivisteitä saa vetää aivan umpeen, vaan tuuletusta varten pitää jättää noin 10–20 sentin väli vaille tiivistettä.

Hännikäisen mukaan ammattilainen kannattaa kutsua paikalle siinä vaiheessa, jos ikkunat eivät aukeudu tai sulkeudu kunnolla ilman voimankäyttöä.

Muutoin tiivistämisessä kannattaakin luottaa omiin taitoihin, sillä vedonkokemus on yksilöllistä. Vetoisa ikkuna ei huoltomiehen mielestä välttämättä vaadi sen kummempia toimenpiteitä kuin villasukat ja lisäviltin.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja