Mainos

Tarttuuko kisahelle myös säähän?

Uusi viikko alkaa kesäisen lämpimänä ja aurinkoisena. Maanantaina saatetaan etelässä päästä lähelle hellerajaa, mutta pohjoisessa on viileämpää ja siellä viilenee edelleen, kun lännestä leviää sateita Lappiin illan ja yön aikana.

Tiistaina tuo sadealue alkaa liikkua kohti etelää ja sen perässä leviää viileämpää ilmaa kohti Etelä-Suomea. Tiistaina etelässä on vielä kuitenkin helteistä ilmamassaa, Lapissa ollaan 15 asteen molemmilla puolilla.

– Keskiviikkona viileä ilma on jo saavuttanut Keski-Suomen, mutta aivan eteläisimmässä Suomessa lämpötila kohoaa vielä jopa helteen tuntumaan. Viilentävään rintamavyöhykkeeseen liittyy myös ukkosia, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Torstain vastaisena yönä rintama siirtyy heikentyvine ukkosineen Suomen kaakkoispuolelle ja viileä ilma saavuttaa etelärannikonkin.

– Torstain kohdalla ennustusmallit erkanevat; yhdessä mallissa on vielä helteitä aivan etelässä, toinen viilentää selvästi Etelä-Suomenkin keskiviikon lukemista, toteaa Salojärvi.

Mallit ovat loppuviikonkin säästä hyvin erimielisiä, ennusteissa näkyy sekä hellettä että hieman viileämpää säätä. Kesäinen viikonloppu on kuitenkin tulossa ja mitä ilmeisemmin myös poutainen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.