Tarkka jalkateräohjaus nosti Tampa Bayn jatkoerään – Joonas Korpisalon kausi päättyi pettymykseen

Joonas Korpisalon Columbus Blue Jacketsin kausi NHL:ssä päättyi keskiviikkoiltana Suomen aikaa. Tampa Bay Lightning kaatoi Blue Jacketsin Brayden Pointin jatkoerämaalilla ja jatkaa otteluvoitoin 4–1.

Ottelun alku oli Columbukselle sysimusta. Tampa Bay karkasi 2–0 johtoon vain vajaassa seitsemässä minuutissa, kun Tyler Johnson ja Blake Coleman osuivat.

Columbus ei kuitenkaan salama-alusta häkeltynyt, vaan kuittasi kavennuksen Nick Folignon maalilla, kun erä oli vanhentunut noin 12 minuuttia.

Toinen erä oli Columbuksen. Ensin Kevin Stenlund 10. minuutilla ja sitten Alexander Wennberg erän viimeisellä minuutilla siirsivät Blue Jacketsin 3–2-johtoon.

Columbus näytti jo tarraavan kiinni voittoon, kun Oliver Bjorkstrand osui kolmannen erän puolivälin tienoilla. Tampa ei kuitenkaan luovuttanut.

Kevin Shattenkirk toi pudotuspelien ensimmäisellä maalillaan Lightningin maalin päähän ja Anthony Cirelli nosti joukkueensa jatkoeriin vain minuutti ja 38 sekuntia ennen päätössummeria.

Cirellin maalia voi kutsu onnekkaaksi tai vaihtoehtoisesti taidokkaaksi, sillä kiekko kimposi Korpisalon ohi tämän luistimesta. Nikita Kutsherov törkkäsi kiekon maalin edustalle, Cirelli käänsi hienoisesti luistimensa asentoa ja kiekko lipui maaliin.

Ottelu ratkesi ensimmäisessä jatkoerässä, kun Ponti pääsi nokikkain Korpisalon kanssa ja nosti kiekon rystyltä verkkoon viiden minuutin pelin jälkeen.

Sarjan aiemmissa otteluissa loistaneen Korpisalon torjuntaprosentti jäi heikoksi. Suomalainen pysäytti 25 laukauksesta 20.