Mainos

Tarkastajat eivät päässeet Syyrian Doumaan tutkimaan kaasuiskua – "Venäjä saattaa peukaloida todisteita"

3:15

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön (OPCW) tarkastajien matka Syyrian Doumaan viivästyy. Tarkastajien oli tänään määrä saapua kaupunkiin tutkimaan siellä toissa viikonloppuna tapahtunutta väitettyä kaasuiskua, mutta valtuuskuntaa ei päästetty paikalle. Asiasta kertovat Britannian viranomaiset.

Tarkastajat saapuivat Syyrian pääkaupunkiin Damaskokseen lauantaina. Heidän oli tarkoitus siirtyä tänään pääkaupungin lähellä sijaitsevaan Doumaan, mutta Britannian mukaan Syyrian hallitus ja Venäjä estivät heidän pääsynsä alueelle.

Valtuuskunta on vaatinut Syyrian hallitusta ja sitä tukevaa Venäjää tekemään yhteistyötä tutkijoitten kanssa.

– Esteetön pääsy Doumaan on välttämätöntä. Venäjän ja Syyrian hallituksen on tehtävä yhteistyötä, sanottiin Britannian lausunnossa.

"Turvallisuutta ei voida taata"

Venäjän apulaisulkoministerin mukaan pääsy estettiin länsimaiden varhain lauantaina Syyrian hallituksen kohteisiin tekemien ilmaiskujen takia.

Britannian Alankomaiden-suurlähettiläs Peter Wilson sanoi, että Venäjä on ilmoittanut syyksi sen, että tarkastajien turvallisuutta Doumassa ei voida taata.

OPCW:n edustajat sanoivat, että Venäjä saattaa peukaloida kaasuiskun tapahtumapaikalta löytyviä todisteita.

Doumassa tapahtui toissaviikonloppuna epäilty kaasuisku, joka vaati avustusjärjestöjen mukaan ainakin kymmeniä kuolonuhreja.

Iskun tekijäksi on epäilty Syyrian hallitusta ja siinä on epäilty käytetyn kloorikaasua. Syyrian hallitus ja Venäjä ovat väittäneet kaasuiskua lavastetuksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.