Mainos

Tarantino joutuu oikeuteen – ohjaajaa syytetään juonen kopioinnista

Quentin Tarantino kopioi kirjoittajakaksikon mukaan Django Unchained -elokuvan juonen.

Muun muassa Pulp Fiction- (1994), Kill Bill- (osa 1, 2003 ja osa 2, 2004) ja Kunniattomat paskiaiset (2009) -menestyselokuvat ohjannutta Quentin Tarantinoa, 52, syytetään viimeisimmän hittielokuvansa juonen kopioimisesta, uutisoi Variety.

Kirjoittajakaksikko Oscar Colvin Jr. ja Torrance J. Colvin on haastanut Tarantinon oikeuteen Django Unchainedia (2012) koskevasta tekijänoikeusrikkomuksesta. Ohjaajan lisäksi syytettyinä ovat myös tuotantoyhtiöt The Weinstein Company ja Columbia Pictures.

Colvinien mukaan kaksikon kirjoittamassa näytelmässä nimeltä Freedom on huomattavia samankaltaisuuksia kuin Tarantinon Django-käsikirjoituksessa.

Django Unchained nousi Tarantinon tuottoisimmaksi elokuvaksi yli 425 miljoonan dollarin lipputuloilla.

Tarantino voitti käsikirjoituksestaan Oscar-, BAFTA- ja Golden Globe -palkinnot. Elokuvaa tähdittivät Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington ja Samuel L. Jackson.

Syytteen mukaan Colvinit kirjoittivat näytelmänsä vuonna 2004. Näytelmän käsikirjoitus lähetettiin tuolloin myös Trigger Street Labs -arvostelusivustolle.

Tarantinon on kertonut Django Unchainedin olevan kunnianosoitus vuonna 1966 ensi-iltansa saaneelle italialaiselle Django-westernille. Jouluaattona nostetun syytteen mukaan juonessa on huomattavasti enemmän yhtäläisyyksiä Freedom-näytelmän kanssa.

Korvausvaatimus liikkuu Varietyn mukaan sadoissa miljoonissa dollareissa.

Quentin Tarantinon uusi elokuva The Hateful Eight saa ensi-iltansa Suomessa keskiviikkona 13. tammikuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja