Tapparan tuore maailmanmestari sivussa, kaksi puolustajaa palaa kaukaloon – Kurimuksen keskellä olevalla Lukolla poissaolijoita

Jääkiekon SM-liigassa pelataan torstai-iltana vain yksi ottelu, kun Tappara saa vieraakseen Rauman Lukon. Tamperelaiset ovat huimassa vauhdissa, raumalaisille on puolestaan murskatappio keskiviikolta.

Tappara on ollut hurjassa vireessä viime aikoina, sillä kirvesrinnat ovat voittaneet edellisistä kahdeksasta ottelustaan peräti seitsemän. Edellisessä ottelussa Tappara otti 4-1-lukemin rutiinivoiton KalPasta.

Tuolloin tamperelaisten viisikkopelaaminen sekä pelitavan toteutus tekivät suurimman eron.

Tapparan pelaaminen onkin varsin hyvällä mallilla tällä hetkellä. Kokoonpanoon palaavat puolustajat Otso Rantakari ja Tuukka Mäntylä. Nuorten Leijonien maailmanmestarihyökkääjä Sami Moilanen osui pää edellä laitaa vasten KalPa-ottelussa, eikä pelaa.

Maalissa torjuu Christian Heljanko.

Lukon vire on päinvastainen kuin Tapparan. Lukko on voittanut kahdeksasta edellisestä ottelustaan vain kaksi.

Edellisen kerran raumalaisjoukkue pelasi keskiviikkona, kun HPK kävi Raumalla hakemassa kolme pistettä 4-0-lukemin. Lukko pelasi hyvän ottelun, mutta HPK:n pelillinen prosessi on askeleen edellä. Se näkyi pelitavan toteutuksessa ja maalipaikkojen laadussa.

Lukko tarvitsee kipeästi pisteitä, jotta se pysyy kuuden joukossa sarjassa. Lukolta on sivussa illan ottelusta hyökkääjät Manuel Ganahl sekä Toni Koivisto. Maalissa torjuu Oskari Setänen.

Lue myös:

    Uusimmat